Connect with us

Iz Svijeta

U Sloveniju ušlo 74.000 migranata, iz nje izašlo 48.000: Gdje su ostali?

Objavljeno

on

U Sloveniju su do danas ušla 73.553 migranta i izbjeglice, dok ih je iz zemlje do danas u 6 ujutro iz zemlje otišlo 47.920, objavila je na svom Twitter-računu slovenska vlada, uputivši korisnike na službene internetne stranice slovenske policije.

[ad id=”68099″]

Na pitanje koje su policiji postavile neke domaće medijske kuće o tome gdje su ostali migranti, budući da Austrija i dalje nastavlja s primanjem izbjeglica, u policiji odgovaraju da nije riječ onajpreciznijim podacima te da iz objavljenog ne proizlazi da je u Sloveniji trenutno 26.000 migranata, kako bi se možda dalo zaključiti iz tablica koje su objavili. Ukupne podatke o izbjegličkom valu koji prolazi kroz Sloveniju policija će objaviti nakon što on prestane, odnosno nakon što izbjeglička kriza u Europi bude završena, javio je slovenski radio.

Otkud razlika u podacima?

Na temelju podataka koje na svojoj internetskoj stranici objavljuje slovenska policija moglo bi se eventualno zaključiti da do razlike u podacima dolazi zato što je slovenska policija odlazak migranata iz Slovenije prema Austriji počela evidentirati pet dana kasnije nego njihov dolazak preko granice iz Hrvatske ili je pak razlika nastala zbog nekontroliranog odlaska već registriranih izbjeglica u Austriju, bez dogovora s austrijskom policijom.

Prema podacima slovenske policije, danas je u 12 sati u slovenskim prihvatnim centrima bilo 8.162 izbjeglice i migranta, od toga najviše u Brežicama – 3.100, u Dobovi, u dva improvizirana prihvatna centra, u bivšoj tvornici odnosno u bivšoj ljevaonici, bilo ih je 2.200, u Obrežju u šatorskom smještaju 350, u Rigoncima, gdje isto nije u pitanju čvrsti objekt, njih 1.500.

Izbjeglice se još smještaju na Šentilju otkuda idu u Austriju, gdje se u 15 sati po podacima mariborske policije nalazilo 4.000 izbjeglica, što je dvostruko više od kapaciteta tog centra.  Radi se o tome da su iz prihvatnih centara uz granicu s Hrvatskom migranti autobusima i vlakovima tijekom dana prebacivani u prihvatne centre prema Austriji, koja ih i dalje prima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari