Connect with us

Događaji

SRCE PONOSNO: U Spaladium areni 12. svibnja humanitarni koncert za Vukovarski vodotoranj

Objavljeno

on

U Spaladium areni održat će se 12. svibnja humanitarni koncert za obnovu Vukovarskog vodotornja kao simbola hrvatskog zajedništva, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Splitu u ime organizatora predsjednik udruge “Srce ponosno” Željko Rašić.

[ad id=”93788″]

‘Srce ponosno’ je udruga, projekt koji promiče kulturnu i gospodarsku povezanost Republike Hrvatske s Hrvatima u BiH i u iseljeništvu. Uključili smo se u akciju pomaganja izgradnje Vukovarskog vodotornja želeći pokazati zajedništvo cjelokupnoga hrvatskog naroda, rekao je Rašić.

Na humanitarnom koncertu u Splitu sudjelovat će pjevači iz svih krajeva Hrvatske te kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine i iseljeništva, rekao je i dodao da su dosad sudjelovanje potvrdili Krunoslav Kićo Slabinac, Mate Bulić, Marko Perković Thompson, grupa Magazin, klape Cambi, Dalmatinka, Sv. Florijan i Sinj, a koncertu će svoj doprinos dati i klub navijača Torcida.

Na humanitarnom koncertu nastupit će pjevači iz svih krajeva Hrvatske: Marko Perković Thompson, grupa Magazin, Krunoslav Kićo Slabinac, Mate Bulić, Donna, klape Cambi, Dalmatinka, Sv. Florijan i Sinj kao i brojni drugi.

Organizatori su na humanitarni koncert pozvali predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera, predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića i ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, rekao je Rašić.

Najavio je humanitarne koncerte za Vukovarski vodotoranj i u inozemstvu – u Mostaru u BiH te u Stuttgartu i Frankfurtu u Njemačkoj.

Pokrovitelj koncerta u Spaladium areni je Splitsko-dalmatinska županija.

“Uključili smo se u pokroviteljstvo koncerta i sponzorirat ćemo obnovu Vukovarskog vodotornja s 200.000 kuna, a na početku Vukovarske ulice u Splitu zajedno s gradom Splitom izgradit ćemo spomenik posvećen Vukovaru”, rekao je zamjenik župana Ante Šošić.

srce ponosno

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari