Connect with us

Kronika

U spomen na dragu i voljenu Ivicu Miličević

Published

on

Ivica (Vrljić) Miličević, voljena supruga, majka i baka, preminula je u miru, u krugu obitelji, u Petak, 11. Prosinca, 2020 godine, u mjestu Redwood City, Kalifornija, u 63oj godini života.

Ivica je rođena 25og Kolovoza 1957-e godine u mjestu Risovac, u mirnoj i idiličnoj dolini u sklopu planine Ćvrsnice, u Hercegovini. Dio djetinstva je prošla čuvajući svoje stado ovaca u dolini nedaleko obiteljske kuće. Nakon nekoliko godina boravka u Starom Slatniku, Hrvatska, gdje dio njezine obitelji još uvijek živi, Ivica je napustila taj ambijent djetinstva i uputila se u Sjedinjene Države Amerike gdje je upoznala budućeg supruga Nedjeljka, u Clevelandu, država Ohio, da bi se kasnije premjestili u Redwood City, Kalifornija.

Uvijek primjerna supruga i majka, tu je odgojila četiri kćerke, i učvrstila u njima plemenite vrjednote dobrote, ljubavi i vjere u Boga. Kasnije, kao baka, njezina velika ljubav bile su tri unuke, uvijek nazivane “bakino zlato.”

Ivica je posvetila cijeli život svojoj voljenoj obitelji, lokalnoj Hrvatskoj župi i širjoj zajednici u kojoj je bila izvanredno aktivna; bez iznimke, bila je vrijedan i vodeći sudionik u lokalnim školama a svima nam je poznato tradicionalno pečenje kolača prigodom Božićnih, Uskrsnih i drugih blagdana.

U cijelom tom radu, Ivica je pokazala prirodnu inteligenciju, kreativnost, originalnost i mnogo talenta; u našem sjećanju ostati će lik osobe darovane prirodnom ljepotom, elegantnim pristupom, čistim i širokogrudnim srcem. Štoviše, sa nama će ostati lik žene jedinstveno duboke vjere u Boga, a ta vjera bila je dugoročni temelj praktičnog života uvijek posvećenog obitelji i drugima u potrebi.

Ivica sada slijedi svoje roditelje, Anu i Karla Vrljića. Ostavlja iza sebe supruga Nedjeljka, kćerke Katarinu, Jelenu, Kristinu i Mariju, zetove Vince i Patrick-a, unuke Vienu, Milu i Veru, sestru Marinu Magdić, braću Marinka, Mirka, Miroslava i Ivana Vrljića, te strica Leo Ljubića, tetku Nada Rotim, i brojnu obitelj u Kaliforniji, Arizoni, Ohio, Austriji, Njemačkoj, Bosni-Hercegovini i Hrvatskoj.

Prema formalnim propisima županije San Mateo (Stay-At-Home-Order), nama, nažalost, nije dozvoljeno sastati se sa obitelji i prijateljima da zajedno proslavimo život naše drage Ivice. Prema novom protokolu, samo najbliži članovi obitelji mogu biti prisutni da sudjeluju u kratkoj privatnoj oproštajnoj ceremoniji. Međutim, mi ćemo zajedno moliti Krunicu u 9.30 u jutro (po Pacifičnom vremenu) – odnosno 1830h u Europi – ove dolazeće Subote, 19 Prosinca. Cijeniti ćemo molitve prijatelja i znanaca u isto vrijeme, u njihovim vlastitim kućama, za smirenje i oproštaj od duše drage Ivice.

Tijelo pokojnice biti će privremeno položeno na počinak u Gates of Heaven Catholic Cemetery, u mjestu Los Altos, Kalifornija. U buduće, po završetku pandemičnih problema, tijelo pokojnice vratiti će se kući u Hrvatsku na zadnji, vječni počinak.

Istovremeno, obitelj planira formalnu komemoraciju po završetku sadašnjih zakonskih ograničenja u Sjevernoj Kaliforniji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari