Connect with us

Razgovor

U Srbu danas kao nekoć u Bosni i Hercegovini srbuju i derneče na račun hrvatskih poreznih obveznika

Objavljeno

-

Čelnici stranke na vlasti u Hrvatskoj (SDP) i njihov glavni koalicijski partner (HNS) redovito idu u Srb za „dan ustanka „ naroda i narodnosti SR Hrvatske i SR BiH, koji se slavio od 1945. godine do naših dana.

Prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu nije palo na pamet da ide u taj Srb na proslavu datuma velike četničke, partizanske i komunističke laži i podvale hrvatskom narodu, ali zato njegov nasljednjik Mesić i ovaj sadašnji predsjednik Josipović uredno odlaze na tu sramnu proslavu nekakva ustanka 27. srpnja.

To isto su slavili i u Bosni i Hercegovini kao nekakav ustanak naroda i narodnosti protiv stranih okupatora i domaćih izdajnika, a ti domaći „izdajnici” bila je većina hrvatskog naroda, koji se nije mogao pomiriti s gubitkom svoje države i života u nekakvoj umjetnoj i krvavoj tvorevini Jugoslaviji, zemlji „bratstva i jedinstva”, zemlji socijalizma i komunizma na čelu sa trostrukim narodnim herojem drugom i maršalom Titom. Vala mašala!

tisucu-antifasista-srbu-slavi-dan-ustanka-stigao-mesic-slika-574865

Koliko me pamćenje služi, svemoćni drug Tito znao je doći sa svojom kamarilom na proslavu u Srb, ali nikad nije došao u Jasenovac. Tu činjenicu i strašnu istinu hrvatski komunisti nikad nisu htjeli sebi priznati, a neće ni danas. Zašto Tito nije išao u Jasenovac, pitanje je jasno do nejasnoće i upitno do neodgovora. Kakva će ove godine bit proslava u Srbu, baš me silno zanima i kopka, tko će sve tamo otići i držati govorancije, a kasnije krkat janjetinu nadomak najsramnijeg spomenika u Hrvatskoj, a sve na teret hrvatskih poreznih obveznika. Dokle će se tamo dernečiti i na moj i tvoj račun!

Istina, taj se dan godinama slavilo kao dan ustanka naroda i narodnosti u Hrvatskoj protiv Nezavisne države hrvatske. To se u Jogoslaviji slavilo i nastavilo što je, mora se priznati, apsurdno, ako se zna istina da su na taj dan 1941. godine poklani Hrvati civili, točnije, pobijeni su hrvatski hodočasnici koji su se vraćali s hodočašća iz Drvara, kažem i ne lažem, nastavilo se slaviti to četničko-komunističko-partizansko klanje u Srbu i okolnim mjestima, ponavljam ko papagaj, nastavili su slaviti četničko klanje i u slobodnoj, neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Mislilo se kad krepa Juga, da će prestat i to četničko političko orgijanje u Srbu i Borićevcu. Ali, nije. Oni i dalje srbuju u Srbu i divljaju svake godine na svom svetosavskom derneku – parastosu.

Vođa dežurnih prosvjednika, predsjednik A-HSP, Dražen Keleminac priprema žestok prosvjed u Srbu i kaže:

„Hrvatska vlast, Pupovac i četnik Stanimirović u Srbu slave ubijanje Hrvata.”

Razjedinjeni pravaši nemaju snagu pokazati desnu opciju. Dražen Keleminec je pučki tribun iz Koprivnice, kajkavac koji zna gdje su njegove međe. Često usamljen u borbi za svoje viđenje zemlje. Četiri puta zaredom organizira prosvjed u osporavanom Srbu, gdje je počeo nekakav ustanak Srba u Drugom Svjetskom ratu, podržan od hrvajosipovic u srbutskih komunista i partizana. U školskim udžebnicima godinama se servirala laž, kao povijesna istina. Pogotovu nije se smjelo o Boričevcu čak ni govorit. Ta šutnja o stradanju Hrvata u Boričevcu, Srbu i okolnim mjestima od 1945. do 1990. godina bila je tabu tema.

Prosvjede u Srbu organizira već četvrtu godinu zaredom, iz razloga kako sam kaže, da konačno prestane postojati srpska i komunističa laž o Boričevcu i Srbu. Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović pod izgovorom antifašističkog ustanka u Hrvatskoj žele prikazati da je četništvo također antifašizam. Povijesna istina je ova, tako me Bog pomogao i crni đava odnijo ako lažem.

Prvo, u Srbu 27. 7. 1941. se dogodio četnički zločin prema hrvatskom stanovništvu. Drugo 25.7. 1990. godine u Srbu se dogodio skup na kojem je nazočio Vojislav Šešelj i tada je krenula balvan revolucija, ubijanje i protjerivanje Hrvata iz tih hrvatskih krajeva.

Sada Milorad Pupovac, kojemu su braća sudjelovala u ubijanju i protjerivanju Hrvata, zajedno sa četnikom Stanimirovićem slave i to uz pokroviteljstvo vlasti Republike Hrvatske, Vlade i Sabora.

Kelemincu, kao dežurnom buntovniku, u prosvjedima obično se pridružuju: Udruga Hrvatski domobran, Udruga Hrvatski zdrug Zagrebačke županije, Hrvatska čista stranka prava, istaknuti pojedinci iz javnosti, medija, politike i kulture.

Upitan, koliko očekuje prosvjednika za srpski zločin u Srbu, vođa prosvjednika se nada da neće biti onako puno policajaca kao prošlih godina, a da će biti što više hrvatskih prosvjednika. Kaleminac otkriva istinu:

„Iz Beograda svake godine stižu četnici koji imaju status dragog i željnog turista. To je pravo stanje danas u Hrvatskoj.To ova komunistička vlast dopušta”.

U pozivu na prosvjed u Srbu stoji “U Srbu se brani Hrvatska,” jer na taj način žele skrenuti pažnju Hrvaticama i Hrvatima; da, ako dolaze na proslavu u Čavoglave, da bi trebali doći i u Srb da jednom i zauvijek kažu dosta četničkom derneku i provokatorima Pupovcu, Mesiću, Stanimiroviću…

Danas u tom kraju stanje je zabrinjavajuće. Nisu vraćeni Hrvati protjerani iz Boričevca, niti im je vraćena oduzeta zemlja i sva druga imovina. Nekima ni danas nije jasno, ni bistro u glavi o ubijanju i protjerivanju Hrvata iz tih srpskih enklava u Hrvatskoj.

Budući da Pupovac i Stanimirović pripremaju proslavu u Srbu za 27. srpnja, Keleminac im poručuje:

„Pupovcu i Stanimiroviću sretan vam put u vašu Srbiju i tamo organizirajte četničke derneke.”

Mene pak, koji ovo pišem silno zanima; hoće li i ove godine na tom četničkom derneku biti prisutni ljudi iz vrha hrvtaske državne vlasti!? I, napokon, zašto se konačno Hrvatsk akademija znanosti i umjetosti, ne oglasi istinom o strašnoj povijesnoj laži o izmišljenom ustanku u Srbu i pokolju u Boričevcu.

 Ante Matić/dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari