Connect with us

Pregled

U štićenom objektu Ureda predsjednice RH vojna vježba ‘BRDO 19’

Objavljeno

-

Foto: MORH

U štićenom objektu Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, na zagrebačkom Pantovčaku, Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu “BRDO 19”, priopćeno je u subotu iz Ministarstva obrane RH.

Vježba je provedena u realnim uvjetima, prostoru i vremenu te situacijama u kojima Počasno-zaštitna bojna djeluje i nastavak je slijeda vojnih vježbi „Otok18“ i „Velebit 18“ kojima se provjerava spremnost Počasno-zaštitne bojne, navode iz MORH-a.

Dodaju da je vježba “glavni obučni događaj Počasno-zaštitne bojne u 2019.. Cilj joj je bio uvježbavanje zapovjedne strukture Počasno-zaštitne bojne u procedurama tijekom procesa donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na koordinaciju između ustrojstvenih jedinica Oružanih snaga (OS) RH i MUP-a, u svrhu zaštite i osiguranja”.

Također, drugi cilj vježbe štićenog objekta Ureda predsjednice Republike Hrvatske je uvježbavanje taktika i procedura u zaštiti i osiguranju, uključujući širok spektar djelovanja na taktičkoj razini i djelovanje u sinergiji s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije i Ministarstva unutarnjih poslova RH.

U skladu sa scenarijem vježbe uspješno su provedene sve planirane obučne aktivnosti, a tijekom vježbe provedeno je samoocjenjivanje ustrojbenih cjelina Počasno-zaštitne bojne sukladno propisanim standardima iz djelokruga zaštite i osiguranja.

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi, priopćili su iz MORH-a. (Hina)

 

Foto: MORH

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari