Connect with us

Vijesti

U Subotici uklonjen predizborni plakat Kolinde Grabar-Kitarović

Objavljeno

on

Plakat kandidatkinje za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović uklonjen je s panoa u Subotici dva dana nakon što je tijekom vikenda postavljen, čemu su prethodili negativni napisi i komentari u pojedinim srbijanskim tabloidima.

“Predsjednica. Jer vjerujem u vas i borim se za vas”, pisalo je na plakatu koji se u sklopu njezine predizborne kampanje pojavio na jednom reklamnom panou na rubu grada.

Plakat u potpunosti uklonjen, odlijepljen, o čemu svjedoče tragovi na staroj reklami koja se nalazila ispod promidžbene poruke Kolinde Grabar Kitarović.

Nepoznato je tko je uklonio plakat, a to se nije moglo doznati niti od novosadske tvrtke, vlasnice oglasnog prostora.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izrazio je putem „Twittera“ ogorčenje zbog negativnih reakcija dijela javnosti i uklanjanja plakata.

“Dva dana je trajala kampanja! Ovako nije bilo za izbore u Mađarskoj … Treba li to posebno istaknuti? Da, uvijek, jer ono što je drugima dopušteno, Hrvatima nije!”, napisao je Žigmanov.

On je aludirao na plakate mađarskih stranaka, kojih je prije izbora u susjednoj Mađarskoj bilo na više oglasnih ploča po Subotici, a zbog kojih nije bilo negativnih reakcija.

Dodao je kako političke strukture hrvatske zajednice u Vojvodini nisu bile uključene u oglašavanje predsjedničke kandidatkinje, ali je podsjetio na odluku Predsjedništva DSHV-a koje je pozvalo hrvatske državljane na predsjedničke izbore u RH uz apel da se “glas povjeri kandidatkinji one političke stranke s kojom Hrvati u Vojvodini imaju najplodonosniju suradnju”.

Uklanjanju plakata Kolinde Grabar-Kitarović u Subotici prethodile su objave u pojedinim srbijanskim tabloidima.

Upadljivo je kako su uz vijest prenijeli samo negativne komentare čitatelja s društvenih mreža u kojima se postavljanje plakata s likom i porukom predsjedničke kandidatkinje iz Hrvatske ocjenjuje kao provokacija, postavlja se pitanje tko je to dopustio te može se li plakat s likom Aleksandra Vučića postaviti u Vukovaru.

Neutralne ili čak afirmativne komentare, kojih također ima, tabloidi nisu objavili.

Kolinda Grabar Kitarović: Hrvati izvan Hrvatske nisu ‘dijaspora’, oni su naša braća

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR