Connect with us

Najave

Marijan Knezović najavio ‘deklaraciju’ u Tomislavgradu

Objavljeno

-

Neizmjerno se radujem deklaraciji koju će, vjerujem, nedaleko od polja na kojemu je 925. okrunjen prvi hrvatski kralj Tomislav, u subotu usvojiti mnoštvo istaknutih Hrvata iz kulturnog i javnog života.

Posebno se radujem osnovnoj poruci deklaracije, a vjerujem kako će ona biti ta da Hrvati koji žive u Središnjoj Bosni i Posavini nikada, ni zbog koga i nizašto neće biti prepušteni sami sebi već će svoja politička prava unutar Bosne i Hercegovine moći osiguravati i kroz većinski hrvatsku teritorijalnu jedinicu unutar BiH ukoliko već ne mogu, a ne mogu, kroz ustavno garantirane kategorije.

Tomislavgrad je upravo i lokacijski sjajan izbor, jer je uz povijesni relikt i sjajan veznik između naše prkosne Bosne i ponosne Hercegovine.

U subotu će Tomislavgrad biti slika jedinstva i sloge hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a skup će biti festival slobodarstva i demokratičnosti pod okriljem zajedništva hrvatskog naroda.

Deklaracija će, ukoliko se usvoji, biti poslana Hrvatskom narodnom saboru od kojeg će se zahtijevati da točke iz deklaracije budu službena hrvatska politika unutar BiH.

Radujem se i tome što će, vjerujem, Hrvati po tko zna koji put pokazati i svoju spremnost i predanost poštivanju drugih i drugačijih, što je neizmjerno važno jer nikad ne smijemo zaboraviti da smo ipak svi – ljudi.

Vidimo se u Tomislavgradu, komentirao je Marijan Knezović.

Dopuna: 07.05.2021. Na brojne upite o deklaraciji koju sam i sam spomenuo jučer dok je situacija bila drugačija i koja će sutra biti potpisana u Tomislavgradu lakše mi je odgovoriti ovako nego pojedinačno.

Zbog određenih sadržajnih i proceduralnih promjena s kojima se ne slažem, sutra u Tomislavgradu neću biti ni sudionik ni potpisnik deklaracije.
Unatoč dobroj namjeri da pomognem nečemu potencijalno dobrom, uvjeren sam kako je iz više razloga bolje da to preskočim dok naravno ostavljam prostor drugima za druga i drugačija mišljenja i drugačije pristupe sadržaju i organizaciji. To je ljepota demokracije, zaključio je Knezović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas