Pratite nas

BiH

U svim demokratskim državama u ovakvoj situaciji Vlada bi podnijela ostavku

Objavljeno

na

“NIKAD GORE” preko cijele naslovne stranice Jutarnji list definira stanje u Hrvatskoj. Da bi to konkretizirao u podnaslovu tvrdi: HRVATSKA EKONOMIJA JE NAJGORA U EU, GORA OD GRČKE, VLADA JE PRESPORA, PRIVATNICI MRTVI, SOCIJALNA KATASTROFA.

Zoran Milanović najnepopularniji od kada je došao na vlast

glad i bijedaU idućem broju Jutarnji list preko cijele naslovne stranice donosi naslov: “GLAD I BIJEDA” s tvrdnjom da siromašnim nikada nije bilo gore nego sada.

U jednom od brojeva Jutarnji list donosi rezultate istraživanja javnog mijenja u Hrvatskoj te tvrdi “MILANOVIĆ JE NAJNEPOPULARNIJI PREMIJER U POVIJESTI” te tvrdi da HDZ uvjerljivo vodi ispred SDP-a a da je podrška Vladi pala na svega 17 %. Dakle, Jutarnji list koji nazivaju Vladin bilten, koji je stalno neargumentirano veliča Vladu i skrivao neuspjehe jer mu je Vlada oprostila stotine milijona duga iz dana u dan opisuje politiku Milanovićeve Vlade kao katastrofalno a stanje u zemlji alarmantno. Ako tako piše Jutarnji list nije teško zaključiti da je stanje još gore i da Hrvatsku ova Vlada vodi u propast odnosno da je Kukuriku koalicija izgubila svaki legimitet.

U svim demokratskim zemljama u ovakvoj situaciji zbog katastrofalnog stanja i gubljenja legimiteta Vlada bi podnijela ostavku i raspisala prijevremene izbore. Ako to ne bi učinila Vlada to bi onda učinio predsjednik Republike koji je odgovoran za stanje u Hrvatskoj. Dakle, stanje u državi toliko je alarmantno i teško da su prijevremeni izbori nužnost, jedini spas. Nažalost, umjesto da u  skladu sa svojim ustavnim ovlastima i dužnostima predsjednik Josipović raspiše prijevremene izbore kako bi spasio Hrvatsku on radi upravo suprotno, pomaže Vladi kako bi spriječio prijevremene izbore i održao na vlasti Kukuriku koaliciju još punih 18 mjeseci što je dovoljno da se Hrvatska strmoglavi u provaliju iz koje se godinama neće moći izvući. Da bude sve još strašnije Kukuriku koalicija besramno najavljuje da će odustati od bilo kakvih reformi te da ju jedino zanima kako PR-om i napadima na HDZ sačuvati vlast 18 mjeseci.

Država tone, a oni slave zločinca Titu

Da opet citiram Jutarnji list od 30. lipnja koji donosi članak pod naslovom “NEMA REFORMI SAMO PR POTEZI I NAPADI NA HDZ” s nadnaslovom “MILANOVIĆEVA STRATEGIJA ZA POVRATAK REJTINGA SDP-u”. Dakle, oni žele očuvati vlast  i ne žele ništa poduzeti da se problemi rješavaju, da se provedu nužne reforme. Dakle, može se reći da ta strategija Kukuriku koalicije odustajanja od svih reformi i nužnih promjena te obnavljanje ideoloških borbi i napadima na HDZ najgore što nam se može dogoditi. Dakle, umjesto rješavanja problema i nužnih reformi Kukuriku koalicija i predsjednik države otvaraju nove ideološke borbe i sukobe. U šumi Brezovica kod Siska i Ivo Josipović i Zoran Milanović umjesto programa rješavanja gospodarskih, socijalnih i drugih problema kao glavno pitanje i glavni zadatak istakli su povratak titoizmu i obrani Titina poprsja u predsjedničkim dvorima.

https://i2.wp.com/www.vreme.com/g/images/988056_28-03.jpg?resize=260%2C173

Ovih dana na istoj liniji javio se i bivši predsjednik Stipe Mesić, počasni predsjednik antifašista koji vidi izlaz u povratku na titoizam i socijalizam s ljudskim likom i koji smatra kao i Josipović i Milanović da je glavni problem u Hrvatskoj ideološke naravi te da  se povratkom na titoizam i obranu titoizma mogu stvoriti uvjete za održavanje sadašnje vlasti. Dakle, vlast neće rješavati gospodarske probleme, neće provodi nužne reforme nego će se baviti ideološkim pitanjima i obnavljanjem ideoloških sukoba. Nije ih sram to javno reći. I predsjednik Josipović u strahu od prijevremenih izbora sve čini da održi takvu nenarodnu vlast koja vodi Hrvatsku u propast. Josipović ništa drugo ne radi nego se bavi promidžbom i koristi svoju dužnost predsjednika kako bi na račun proračuna i poreznih obveznika cijelu svoju funkciju stavio u ostvarivanje jedinog cilja, dobivanje drugog mandata. Iako predsjednička kampanja nije počela, još su daleko predsjednički izbori on se ponaša kao da su izbori već sutra, pojavljuje se na raznim  televizijama i medijima nekoliko puta dnevno, stalno govori ali nikada ništa ne kaže, ide kao pčelica maja od događaja do događaja, “od cvijeta do cvijeta”, mnogo ječi i zveči ali izbjegava povući bilo koji potez koji je dužan povući kao predsjednik države. On je po Ustavu dužan postaviti pitanje Vladi zašto ne rješava nagomilane probleme. Zašto izbjegava reforme i zašto sve što radi radi naopako, suprotno interesima hrvatskog naroda.

Hrvatska politika i vodeći političari bave se regijom i putuju po regiji i rješavaju regionalne probleme a ne bave se Europskom unijom. Zato je nakon godinu dana u Europskoj uniji Hrvatska u težem položaju nego što je bila prije godinu dana. Ne samo da je pogrešno hrvatska vanjska politika usmjerena na regiju a ne na Europsku uniju nego su i pokidane tradicionalne veze sa pravim strateškim parterima i povijesnim prijateljima hrvatskog naroda a uspostavljenje su čvrste veze sa britanskom politikom koja je uvijek bila protiv nacionalnih interesa hrvatskog naroda. Angela Merkel prima Aleksandra Vučića sa svim počastima a izbjegava susret sa Zoranom Milanovićev u Dubrovniku. Vesna Pusić odbija se susresti jer navodno nema vremena sa zamjenikom gospođe Merkel  njemačkim ministrom gospodarstva s Igmarom Gabrijelom. A Nijemci nude velike investicijske projekte koji mogu ne samo Hrvatsku izvući iz gospodarske krize nego i Hrvatsku čvrsto gospodarski integrirati u gospodarski srednjeeuropski i europski prostor. Riječ je o projektima nizinske pruge Rijeka.

https://i0.wp.com/static.limundoslike.com/slika-TITOVA-BISTA--41923209v288h216.jpg?resize=332%2C250Zagreb, energetskim projektima, ulaganjima u turizam i projektima malih i srednjih poduzeća. Za neke od tih projekata poput modernizacije željezničke mreže moguće je dobiti čak 85 % sredstava iz EU fondova. Gospođa Pusić kao eksponent britanske politike i zapadnog balkanskog regiona ne radi to slučajno nego s ciljem onemogućavanja njemačkog prodora na Balkan što je glavni cilj britanske politike. Umjesto orijentacije na Europsku uniju i Njemačku Hrvatska traži načina da hrvatsko tržište otvori Rusima koji vrlo uspješno kupuju Hrvatsku. Ruska nacionalna banka ušla je s velikim novcima u Agrokor, Rusi žele kupiti Inu, naftovod i sve što se može kupiti a od strateškog je interesa. Vesna Pusić i Vrdoljak rade na tome što će još više produbiti sukob sa Njemačkom i Sjedinjenim Američkim Državama te ozbiljno dovesti u pitanje smisao ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Umjesto da koristimo članstvo u Europskoj uniji Hrvatska traži investicije u islamskim zemljama i Rusiji i dolasku kapitala nedefiniranog podrijetla koji dovode u pitanje pripadnost i integraciju Hrvatske ne samo u Europsku uniju nego i suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama kao strateškim partnerom.

https://i1.wp.com/static.politika.co.rs/uploads/rubrike/142974/i/1/tad-jos.jpg?resize=250%2C250

Dakle, ova Vlada i predsjednik Josipović ne samo s Lex Perkovićem, nego i cijelom svojom politikom s predsjednikom Republike ugrožava hrvatske nacionalne interese. Hrvatska pokušava ugurati i Srbiju i Bosnu i Hercegovinu mimo kriterija u Europsku uniju ne postavljajući ni jedan uvjet za svoju podršku. Pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu Srbija je obnovila sve svoje grozne lažne optužbe protiv Hrvatske tretirajući današnju Hrvatsku kao ustašku Hrvatsku. U Srbiji je rehabilitirano četništvo i velikosrpska politika. Dodik ovih dana ponovno najavljuje odcjepljenje Republike srpske što je jedan od ciljeva Memoranduma 2 velikosrpske politike. Vlada i dalje u Vukovaru inzistira na ćirilici pod firmom borbe za prava nacionalne manjine a ustvari radi na stvaranju uvjeta za provođenje jednog od bitnih ciljeva Memoranduma 2 velikosrpske politike, obilježavanja Vukovara kao srpskog grada. I Josipović i Vesna Pusić tropoljupcem se pozdravljaju s Nikolićem i Vučićem kao velikim prijateljima Dakle, guraju četničku a ne demokratsku Srbiju u Europsku uniju. Hrvatski političari ne traže da mijenja svoju politiku, prihvaćaju velikosrpsku i britansku strategiju pretvaranja velikosrpske agresije u navodni građanski rat. Hrvatska politika je legalizirala Republiku Srpsku kao etnički čistu srpsku državu i faktično je odustala od podrške Hrvatima u borbi za ravnopravnost. Hrvatska ne želi jasno postaviti zahtjev da bez rješavanja nacionalnog pitanja Hrvata u Bosni Hercegovini neće podržati put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO.

Što treba raditi?

Pobjedom na trima izborima u zadnjih godinu dana HDZ je stekao ne samo legimitet i pravo da zatraži prijevremene izbore nego i obvezu da to mora učiniti. Taj zahtjev ne smije biti samo formalan i preko medija nego treba biti pripremljen i dokumentiran. HDZ treba zatražiti izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojem bi se glasalo o nepovjerenju Vlade, treba dobro pripremiti argumentaciju i dokazati da bez promjene sadašnje vlasti ne samo Kukuriku koalicija nego i predsjednika države nema spasa za Hrvatsku. Treba pokazati i dokazati da svaki novi dan donosi nove probleme jer će svaki novi dan biti gore nego prošli dan a bolje nego budući dan. Treba narodu pokazati da ni on ne smije biti pasivan. Sigurno je da sadašnja vlast neće jer ima većinu u Saboru izglasati sama sebi nepovjerenje, da će braniti svoju vlast do kraja jer su svjesni da više neće nakon izbora biti u Saboru i na vlasti. Međutim, treba koristiti i druge demokratske borbe kako bi se natjerali na ostavku i prijevremene izbore.

Potrebno je odmah početi s pripremama za referendum kojim bi se ova vlast natjerala na prijevremene izbore zajedno s predsjedničkim izborima. Prikupljanje potpisa treba učiniti u isto vrijeme kada će se najesen prikupljati potpisi za referendum o promjeni izbornog sustava.

Prof. dr. sc. Zdravko Tomac, Katolički tjednik/kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Uhićenja osumnjičenih muslimana – Kazalište u režiji Bakira Izetbegovića

Objavljeno

na

Objavio

Bakir Izetbegović ne samo da je vrlo loš čovjek i još gori političar, nego dokazuje kako nema ni redateljskog dara, jer ovako naivne predstave pod radnim naslovom: „lov na potencijalne ratne zločince – bošnjake“ teško bi mogle proći kod djece predškolskog uzrasta, kamo li kod odraslih ljudi.

Tobožnje pompozno uhićenje 13-orice bivših pripadnika „Armije B i H“ zbog sumnji počinjenja ratnih zločina u Konjicu, kao i ovo zadnje vezano za „progon“ potencijalnih ubojica generala HVO-a Vlade Šantića (Hamdija Abdić zvani Tigar, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Enver Keranović – svi bivši pripadnici „Armije BiH“ koji su – kako javljaju mediji – već pušteni na slobodu nepunih 24 sata nakon privođenja!), trebali bi valjda amortizirati opravdano ogorčenje Hrvata u B i H sramotnom haškom presudom, pri čemu su muslimanski zločinci i islamske glavosječe ostali netaknuti, neoptuženi i neosuđeni. Naravno i svijetu treba pokazati kako sarajevska vlast njeguje „pravnu državu“, iako je očito na svakom koraku da od nje ni zametka nema.

Prozirna medijska kampanja koja sve to prati po diktatu Sarajeva, još otužnije djeluje promatra li se u kontekstu pojave brojnih dokumenata koji svjedoče o planskom etničkom čišćenju područja Žepča, Jablanice, Konjica i drugih, što ih je vrh „Armije B i H“ planirao i dogovarao međusobno, što potvrđuju njihovi telefonski razgovori i prepiska. Dakle, tamo gdje je očito kako su poznati nalogodavci (Sefer Halilović, Zulfikar Ališpaga Zuka i drugi) ne reagira se, nego se uhićuje one koji su bili obični vojnici i eventualno izvršitelji ponekog zločina.

Bosna i Hercegovina je samostalna i neovisna država (ili bi barem tako trebalo biti) već više od 25 godina, ali u njoj ni „p“ od pravne države. Sudovi pod patronatom Sarajeva (i bošnjačko-muslimanske klike na čelu s Bakirom Izetbegovićem), svojim bošnjacima-muslimanima za ratne zločine sude po Krivičnom zakonu bivše SFRJ (koji je blaži), a Hrvatima po novom, oštrijem (KZ Federacije iz 2003.).

I gdje su tu pravda i pravna država? Kako se u istoj zemlji metodom segregacije mogu usporedo primjenjivati dva zakonodavna instituta od koji jedan pripada nepostojećoj zemlji?

Toga nema nigdje u svijetu!

Sarajevska vladajuća klika predvođena Bakirom Izetbegovićem od B i H nastoji napraviti prvi europski kalifat i sad je dobila vjetar u leđa upravo zahvaljujući mešetarima iz haškog sudišta.

Sva ona lupetanja Alijinog nasljednika o „nepostojećim narodima – Srbima i Hrvatima“, o „fašizmu u Hrvata“, ratne prijetnje koje upućuje susjedima, ali i islamizacija što se u B i H puzajući provodi, sad dobivaju neku vrstu „legitimiteta“ ili se barem tako presuda haškog sudišta herceg-bosanskoj „šestorci“ tumači u Sarajevu.

Ima, doduše i bošnjaka-muslimana koji smatraju da je ta puzajuća islamizacija koja ima za cilj promijeniti mentalitet muslimanskog naroda na području B i H i vratiti ga šerijatskom pravu i džihadu dugoročno opasnija čak i od terorizma i bombaških napada. Jedan od njih poznati je diplomat, novinar (bio dopisnik iz Kaira, Beiruta, Alžira, Sirije, Libije, Jordana, Izraela), publicist, veleposlanik B i H u više islamskih zemalja (Jordan, Irak, Sirija, Libanon) i dobar poznavatelj ove materije Zlatko Dizdarević. On u uvodu jednoga od svojih tekstova s temom islamizacije B i H piše:

 „Novostvoreni ‘duhovni ekstremizam’ na temeljima ciljano krivih tumačenja ima širom otvorena vrata za ulazak i ljudi i ideja čiji su rezultati djelovanja već sada, da ne govorimo dugoročno, razorniji od prijetnji terorista pojedinaca“. (Vidi: https://ba.boell.org/bs/2017/01/26/islamizacija-bosne-na-kojoj-adresi-je-opasnost; istaknuo: Z.P.; stranica posjećena 14.12.2017.)

Kako god bilo, propusti međunarodnih tijela, posebice UN-a – poput ovih vezano za posljednju hašku presudu, objektivno su potpora provođenju agresivne islamizacije ove zemlje, sa svim onim negativnim i štetnim procesima što ih ona sobom donosi.

Od tih silnih „hapšenja“ muslimanskih osumnjičenika za ratne zločine i njihovog „kažnjavanja“, naravno, neće biti ništa, a što se islamskih glavosječa – mudžahedina (koji su, da ne zaboravimo, bili ustrojbenim dijelom „Armije B i H“; primjerice, odred „El Mudžahid“ pripadao je 7. brigadi, 3. korpusu), oni za sarajevskog bega i njegovu kamarilu ne postoje. U svojim krvavim pohodima ubili su stotine Hrvata, a njih 400 tako što su im u svojim opskurnim i barbarskim ritualnim obredima nakon mučenja odsjekli glave.

I to su za vlast u Sarajevu bili „pojedinačni“ zločini i oni „nemaju nikakve veze s regularnim snagama „Armije B i H“ – iako je odred „El Mudžahid“ po nalogu Alije Izetbegovića formirao sam Atif Dudaković i jako se dobro zna kako je ova najzloglasnija zločinačka postrojba sastavljena od „Allahovih mučenika“ bila dijelom te vojske, pa samim time i pod zapovjedništvom spomenutog Dudakovića.

Sramotna kazna od 3 godine zatvora za njega kao ratnog načelnika Glavnog štaba „Armije B i H“, pri čemu mu se niti jedan jedini dokazani zločin prema zapovjednoj odgovornosti nije stavio na teret, najbolji je pokazatelj „pravde“ koja je provođena, kako na haškom, tako i na bosansko-hercegovačkim sudovima.

Slučaj s Konjicem, kao i ovaj s tobožnjim uhićenjem Hamdije Abdića i družine osumnjičenih za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića, zasigurno nisu jedini. Bit će toga još – ovakvih fingiranih predstava koje su bacanje prašine u oči i alibi za one predstojeće akcije hapšenja Hrvata – „zločinaca“ koji su prava meta.

Da je u Sarajevu bilo imalo dobre volje, pitanje presuda za ratne zločine odavno bi već bilo riješeno, a ne bi se čekalo do danas. Ako se zauzme stav da su samo druge strane krive, a vlastiti narod bezgrešan, pomaka nema niti ga može biti.

Atmosfera u bošnjačko-muslimanskom političkom vrhu, njihovoj vodećoj stranci SDA i medijima koji su pod kontrolom Sarajeva sve je više nalik na euforiju uoči linča ili lova na vještice.

Bakir nikako da se okane bizantskih smicalica i šićardžijskog, šarlatanskog vođenja politike. To mu je babo Alija ostavio u amanet jer se i sam slično ponašao poučen taktikom svojih idola Slobodana Miloševića i Dobrice Ćosića s kojima je potajno dijelio Bosnu i nastojao stvoriti etnički čistu muslimansku državu na tlu B i H, dok se službeno cinično „zalagao“ za njezinu cjelovitost.

Zar sarajevski beg doista misli da će ove njegove sapunice (režirane lošije nego one turske u kojima se na groteskan način slavi i glorificira lik i djelo njegovog rahmetli babe Alije) bilo tko od Hrvata progutati?

A Europa?

Ona se bori protiv islamskog terorizma u svijetu, a u vlastitoj kući mu širom otvara vrata, hrabri ga i pothranjuje!? Bosna i Hercegovina je na najboljem putu da postane prva europska baza islamskog radikalizma i to upravo uz pomoć Europe!?

Kakvog li paradoksa!

Kako je moguće voditi tako nepromišljenu i u suštini autodestruktivnu politiku?

Moguće je, jer Europsku uniju vodi skupina diletanata koja donosi ad hoc rješenja od danas do sutra po diktatu vodećih zapadno-europskih država i SAD-a i njima je najvažnija supremacija nad ostalim članicama u skladu s trenutačnim interesima, bez ikakve vizije i predstave o budućnosti. Oni su na koncu tu Uniju i stvorili sebe radi i iz razloga osiguravanja svojih strateških i ekonomskih interesa, a nikako vođeni nekim višim ciljevima „pravde“, „demokracije“, „slobode“ i „napretka“, kako se s vremena na vrijeme znaju prigodničarski i razmetljivo hvaliti. Iza svega kriju se sebični interesi „velikih“. Sve drugo su floskule i tlapnje. Igrokaz.

Europa ima kratku pamet i nije joj prvi put da radi protiv vlastitih interesa. Dugoročno, od ovakvih poteza imat će goleme štete, ali to će kao i obično shvatiti tek kad bude kasno.

Kad im glavosječe i bombaši u još većem broju stignu u Berlin, London, Pariz, Amsterdam, Bruxelles…kad zaredaju novi teriristički napadi i kad njihovi građani više ne budu smjeli nosa promoliti iz svojih stanova i kuća ni u sred dana, tek onda će europskoj gospodi (možda) ponešto od svega biti jasnije.

Kao što je i Angeli Merkel možda poslije svega sinulo u glavu (mada to neće priznati) kako će Njemačku skupo koštati to što je ona osobno i velikodušno pozvala islamske migrante u svoju zemlju po sistemu navali narode.

Svaka škola se plaća.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Na današnji dan prije 22 godine potpisan Daytonski sporazum

Objavljeno

na

Objavio

Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini poznatiji kao Daytonski mirovni sporazum potpisan je na današnji dan 1995. godine u Parizu čime je okončan četverogodišnji rat u BiH.

Prethodno je Daytonski sporazum 21. studenog 1995. godine parafiran u Wright-Patterson bazi kod Daytona, u američkoj državi Ohio.

Ovaj sporazum rezultat je diplomatske inicijative američke vlade koju je otpočeo tadašnji glavni američki posrednik Richard Holbrooke u vrijeme kampanje tadašnjeg predsjednika Billa Clintona.

Konferencija se održala od 1. do 21. studenoga 1995. Glavni su sudionici bili Alija Izetbegović (predsjednik Republike BiH), Slobodan Milošević (predsjednik Republike Srbije, Srbija i Crna Gora, ondašnja SR Jugoslavija) i Franjo Tuđman (predsjednik Republike Hrvatske), predstavnici triju država nastalih iz bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, te glavni američki pregovarač, veleposlanik Richard Holbrooke i general Wesley Clark.

Sporazum je službeno potpisan u Elizejskoj palači u Parizu, 14. prosinca 1995. Najveći uspjeh Daytonskog sporazuma je što je njime okončan rat.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je medijima će nakon izbora 2018. godine u BiH morati doći do političkog dogovora u vezi Daytonskog mirovnog sporazuma, koji je na današnji dan 1995. godine potpisan u Parizu.

Sporazum je bio kočnica rata, ali kroz sljedećih 22 godine pokazalo se da Daytonski sporazum stvara mnoge probleme. Postao je izvor nesuglasja triju strana. Tumačio se na razne načine. Donio je ustavne i pravne odredbe koje vrijede i danas. U mnogim odredbama postao je kočnica suživota. Daytonski sporazum nije bio stalan, nego ga se mijenjalo tiho i prešutno kroz 22 godina, često na štetu Hrvata.

– Od Daytona je ostao Dayton koliko god je skrnavljen kroz neke faze 2001., 2003. godine… Oko toga mislim da ćemo svi veoma brzo morati sjesti. To će biti jedan politički dogovor koji ćemo uraditi mislim ne do izbora 2018. godine, jer evidentno će to biti jedna drugačija utakmica, nego nakon izbora – kazao je Čović. Uvjeren je da će HDZ BiH biti na vlasti na svim razinama nakon izbora, kada će “oko navedenih stvari precizno zauzeti stav“.

– Naš cilj je osigurati konstitutivnost sva tri naroda i to je minimum da bi država mogla funkcionirati – rekao je Čović nakon sastanka stranačkih delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a na Jahorini. Tom prilikom, i predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik komentirao je Daytonski sporazum, koji je za njega “srušen voljom međunarodnog faktora“, smatrajući da su uništene i bazične vrijednosti tog sporazuma.

– Eliminirani su entiteti i konstitutivni narodi u značajnim projektima i odlučivanju, a nametale su se i špekulativne prakse koje su recimo u vezi onoga što govorimo u vezi Izbornog zakona – da jedan narod bira svoje predstavnike i da drugi narod ne može izabrati. Srbima uporno u Federaciji drugi odnosno druge političke stranke biraju predstavnike. Zato ne vidimo da je to doprinos stabilizaciji BiH – smatra Dodik.

Kazao je da je sasvim logično što HDZ BiH, “koji predstavlja političku volju Hrvata u BiH i zagledan u matičnu zemlju Hrvatsku”, podržava ulazak BiH u NATO. SNSD razumije što HDZ promovira tu vrstu integracija isto kao što, navodi Dodik, HDZ vjerojatno razumije da su “Srbi i srpski narod zagledani u politike globalnih regionalnih integracija u vezi onoga što radi Srbija”.

– Dok god vodimo ove politike, NATO integracije nisu naš cilj i nećemo davati naše suglasnosti na razini BiH o tome – poručio je Dodik novinarima.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari