Connect with us

Politika

U tijeku policijska opsada srpskog sela Trpinja zbog zločina iz 1991.

Objavljeno

-

Selo Trpinja nedaleko od Vukovara koje je tijekom Domovinskog rata bilo poznato kao srpsko uporište iz kojeg se 1991. godine išlo na Vukovar, u ovim trenucima pod pravom je opsadom hrvatske policije, eksluzivno doznajemo. Navodno je riječ o  akciji niza uhićenja vezanih uz zločine počinjene 1991. godine. Prve neslužbene informacije pristigle na adresu našeg portala govore kako je u četvrtak do podneva, troje ljudi uhićeno. Detalji akcije koja je još uvijek u tijeku nisu poznati, no navodno je provode djelatnici osječko-baranjske policije.
Do bilo kakvih službenih izjava i detalja vezano uz ovaj slučaj,  u vrijeme objave ovog teksta bilo je gotovo nemoguće doći.

Inače, Trpinja je selo s većinskim srpskim stanovništvom, koje je početkom rata bilo stacionar četničke i jugo-vojske.

Tijekom  Domovinskog rata odnosno bitke za Vukovar,  JNA i četnici iz smjera tada okupirane Trpinje prema Vukovaru, su pokušavali proboj obrane grada. Međutim, hrvatski su branitelji pod vodstvom legendarnog heroja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti u Vukovaru uništili 30-etak tenkova i oklopnih vozila JNA i četnika koji su napadali Vukovar. Time je Trpinjska cesta dobila nadimak ‘groblje tenkova’. Iako je kasnije Vukovar okupiran, Trpinjska cesta postala je jedan od simbola otpora slabo naoružanih branitelja nadmoćnijem agresoru.

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari