Connect with us

Herceg Bosna

U Tomislavgradu se okupili pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a

Objavljeno

on

U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade Kralj Tomislav iz Tomislavgrada u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

[ad id=”93788″]

Nakon dugo vremena na jednom mjestu upriličen je susret oko 150 tenkista iz tomislavgradske brigade „Kralj Tomislav“, 1. gardijske brigade Ante Bruno Bušić, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčević – Uskoplje, Brigade Petar Krešimir IV – Livno, Brigade Eugen Kvaternik – Bugojno, pukovnije Hrvoje Vukčić Hrvatinić – Jajce i Kupreške bojne, a tijekom dana očekuje se dolazak i drugih gardijskih brigada i pukovnija koji su u svojim postrojbama imali oklopnu postrojbu.

Nakon svečanog djela i kratke molitve svi nazočni tenkisti i njihovi gosti svoje su druženje nastavili u Sportsko rekreativnom centru „Šumarska kuća“ pored Tomislavgrada gdje je unatoč kišnom i prohladnom vremenu priređen sportski program.

Organizatori ističu kako bi ovo okupljanje nakon dvadeset i jedne godine od završetka Domovinskog rata moglo postati tradicionalno za tenkiste, s tim da bi se lokacija i organizator mijenjali svake godine.

Današnjem prvom susretu tenkista te polaganju vijenaca i paljenju svijeća za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočili su načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegbosanske županije Patar Galić.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari