Connect with us

Herceg Bosna

U Tomislavgradu svečano otvoren novi dječji vrtić

Objavljeno

-

Svečanim presijecanjem vrpce i prigodnim programom u izvedbi vrtićke djece, jučer je u Tomislavgradu otvoren novi dio Dječjega vrtića Tomislavgrad koji je s radom krenuo u svibnju ove godine.

Svečanosti su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordana Nakić, ministar unutarnjih poslova u Vladi Hercegbosanske županije, Mario Lovrić i načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić, te brojni drugi gosti iz društvenog, političkog i javnog života.

Novi objekt, uz prigodnu molitvu, blagoslovio je fra Stipe Rotim, sve, a otvorili su ga državni tajnik Zvonko Milas i općinski načelnik Ivan Buntić u čemu su im pomogla vrtićka djeca.

Pored Općine Tomislavgrad, izgradnju ovoga objekta sufinancirali su Vlada Republike Hrvatske, preko Središnjeg državnog ureda s 500.000,00 Kn, Vlada Hercegbosanske županije sa 150.000,00 KM, te Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH i grad Biograd na Moru po 100.000,00 Kn.
Načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić u svom obraćanju nazočnima je izrazio dobrodošlicu i zadovoljstvo otvaranja novog dječjeg vrtića, ujedno zahvalio svima koji su pomogli izgradnju. Istaknuo je kako je ukupna investicija novoizgrađenog dijela ove ustanove iznosila 956.000,00 KM. Zahvaljujući ovom projektu svoje mjesto u vrtiću dobilo je još 92 djece, zaposleno je novih 13 djelatnika i trenutno njezine usluge danas koristi 196-ero djece, a zahtjeva za novim upisom još uvijek ima,.

„Bez obzira kome pripadamo u političkom ili bilo kakvom drugom smislu, nikada ne zaboravimo da pripadamo jednom narodu, da se prepoznajemo po vrijednostima koje nas određuju kao pripadnike hrvatskog naroda i da u tom duhu mislimo na one koje dolaze – na ovu djecu, na one najmlađe na kojima je budućnost, a da budućnost ovdje postoji to sam siguran. Vlada RH bit će uvijek uz vas“, kazao je, između ostalog, Zvonko Milas.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari