Connect with us

Pregled

U uskočko-policijskoj akciji uhićeni Bandićevi suradnici i ravnatelj HRT-a

Objavljeno

-

Foto: Hina

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju od srijede ujutro provode policija i Uskok, po neslužbenim podacima privedni su suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u čijem domu na Tuškancu traje pretraga.

Od srijede ujutro u akciji su privedeni Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”.

Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, no mediji navode da se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih nedjela, mahom vezanih za poslove zagrebačke Gradske uprave.

Jutarnji list objavio je kako je riječ o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše Gradske uprave, krajem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Na meti Uskoka navodno je i Kazimir Bačić, koji je po pisanju Večernjeg lista uhićen zbog spornog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s bivšom Tvornicom električnih žarulja.

U tijeku je pretres stanova i prostora osumnjičenika za koje se pretpostavlja da će nakon pretraga biti privedeni na ispitivanje u Uskok.

Uskok u zagrebačkoj Gradskoj upravi

Ured gradonačelnika Zagreba u srijedu je izvijestio kako su jutros u 6 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te kako će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava, stoji u kratkom priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari