Connect with us

Hrvatska

U Varaždinu održan ‘Hod za život’

Objavljeno

-

Foto: hodzazivot.hr/arhiva

Treću godinu zaredom u Varaždinu je u subotu održan “Hod za život”, ove godine pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih” na kojemu se, prema neslužbenim procjenama, okupilo petstotinjak sudionika.

Koordinator “Hoda za život” u Varaždinu Mišo Džeko naglasio je da hod u Varaždinu šalje poruke potpore, prije svega trudnicama. “Šaljemo poruke potpore, poruke ljubavi svim trudnicama i onima koji se osjećaju ugroženo da se ne boje. Da ima ljudi koji stoje iza njih i za bilo kakvu konkretnu pomoć i za sve ostalo što ih može snaći, rekao je Džeko.

Željka Markić poručila je u izjavi medijima da život treba štititi od začeća do prirodne smrti te da se i dalje traži i inzistira na donošenju zakona koji će tu znanstvenu činjenicu osigurati.

“Jako nam je drago da je naš doprinos javnoj raspravi o pravu na pobačaj pridonio tome da se prestalo pričati da je dijete hrpa stanica. Danas svatko tko ima oči vidi iz ovih fotografija, i može od znanosti razumjeti, da čovjekov život počinje začećem. Djetetovo srce kuca od 18. dana i da doista imamo kao građani obavezu, ako štitimo ljudska prava, štititi temeljno ljudsko pravo – pravo na život”, zaključila je Markić.

“Hod za život” održan je danas i u Sinju i Opuzenu. (Hina/K)

Pusti me da živim

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas