Connect with us

Iz Svijeta

U veljači privedeno gotovo 100.000 migranata na američko-meksičkoj granici

Objavljeno

on

Foto: arhiva

Američki granični agenti su u veljači priveli gotovo 100.000 migranata na američko-meksičkoj granici, što je najviši ukupan broj uhićenja za mjesec veljaču od 2006. godine.

Brojke, o kojima ranije nije izviješteno, pokazuju sve veći nalet migranata koji su dolazili do jugozapadne granice, dok novi američki predsjednik Joe Biden pokušava povući neke restriktivne mjere svog prethodnika Donalda Trumpa.

Sve veći broj djece koja na granicu dolaze bez roditelja ili zakonskog skrbnika prisilio je američke dužnosnike posljednjih tjedana da potraže mještaj za njih i poduzmu korake kako bi ubrzali njihovo puštanje sponzorima na teritoriju SAD-a.

Gotovo 100.000 migranata privedenih na granici SAD-a i Meksika u veljači značajan je porast u odnosu na 78.000 privedenih u siječnju.

Agenti američke granične patrole uhvatili su u srijedu više od 4.500 migranata koji su prešli granicu SAD-a i Meksika, prema objavljenim vladinim podacima, što je znak da bi ilegalni ulasci mogli rasti u ožujku.

Republikanci su kritizirali Bidena zbog urušavanja Trumpove tvrde imigracijske politike, tvrdeći da će ublažavanje dovesti do porasta ilegalne imigracije. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari