Connect with us

Događaji

U Vukovaru foto izložba o Ukrajini ‘Obrisani s lica zemlje’

Objavljeno

-

Hina/Epa

Foto izložba “Obrisani s lica zemlje”, koja prikazuje gradove i sela iz Ukrajine s fotografijama prije i nakon agresije, postavljena je u petak u vukovarskom gradskom središtu kao podsjetnik na stradanje Ukrajine u ruskoj agresiji.

Izložba je dio kampanje Svjetskog kongresa Ukrajinaca „StandWithUkraine“ kojom se nastoji senzibilizirati javnost i podsjetiti da agresija Rusije na Ukrajinu još traje, a postavili su je Ukrajinska zajednica Hrvatske i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar, uz potporu Grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar i predstavnika ukrajinske nacionalne manjine grada Vukovara, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH.

“Naša Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo ‘Ivan Franko’ nastoje podržati Ukrajince, senzibilizirati javnost i institucije na situaciju u Ukrajini te podsjetiti na rusku agresiju. Iza izložbe stoji Ukrajinski nacionalni institut sjećanja, a prikazani su gradovi i sela koji su uništeni od 80 posto do u cijelosti”, kazala je tajnica Ukrajinske zajednice i Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva Marija Semenjuk Simeunović.

U ime Grada Vukovara izložbu je obišao gradski pročelnik za društvene djelatnosti Josip Paloš koji je istaknuo da je lani otvoren je Ukrajinski dom u Vukovaru, koji pruža dodatnu pomoć ukrajinskoj nacionalnoj manjini.

“Grad Vukovar u tom smislu i dalje stoji na raspolaganju, a upravo ovih dana gradonačelnik Ivan Penava održao je online sastanak s predstavnicima ukrajinskog grada Melitopolja s ciljem pružanja pomoći i informacija vezanih uz obnovu razrušenih gradova”, kazao je Paloš.

Izložbu je moguće pogledati do 29. veljače, nakon čega će biti premještena u vukovarski Ukrajinski dom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari