Connect with us

U Vukovaru konstituirano Gradsko vijeće!

Published

on

izbori vukovarU Vukovaru je iz drugog pokušaja konstituirano Gradsko vijeće, a prevagu je donijela HDSSB-ova vijećnica Slavica Jelinić koja je poduprla HDZ-ova kandidata. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Igor Gavrić, član HSP-a dr. Ante Starčević. No, vijećnici se nisu mogli dogovoriti oko drugog dopredsjednika, pa će nova sjednica biti za 10-ak dana. Na toj sjednici bi se trebala otvoriti i tema proračuna zbog kojega je pala prošla gradska vlast.

Druga utemeljiteljska sjednica sazvana je nakon što se na prvoj, održanoj 17. srpnja, vijećnici nisu uspjeli dogovoriti o izboru predsjednika.

Za predsjednike vukovarskog Gradskog Vijeća, u kojem je 21 vijećnik, bili su predloženi i Goran Bošnjak (SDP) te Dejan Drakulić (SDSS), ali nisu dobili potrebnu natpolovičnu većinu glasova vijećnika. Potrebnu većinu nisu dobili niti kandidati te dvije stranke za prve dopredsjednike Vijeća, čiji izbor je ostavljen za iduću sjednicu Gradskog vijeća. Za dopredsjednika vijeća izabran je Pilip Karaula (HDZ).

Prethodno je prisegu položila vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić, koja nije bila nazočna prvoj i neuspjeloj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, održanoj 17. srpnja, a na kojoj niti jedan od tada predloženih kandidata za predsjednika Vijeća – Igor Gavrić (HSP AS) i Goran Bošnjak (SDP), nije dobio podršku natpolovične većine vijećnika.

U Vukovarskom Gradskom vijeću najveći broj vijećnika – sedam – ima HDZ-a, po četiri su vijećnika SDP-a i SDSS-a, tri HSP AS dok jednog vijećnika imaju HNS, HDSSB i SNS.

Na vlasti je koalicija HDZ-HSP AS kojoj međutim za natpolovičnu većinu u Vijeću nedostaje jedan glas.

Prije nekoliko dana vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić, koja nije bila nazočna prvoj konstituirajućoj sjednici, obećala je potporu HDZ-u u pokušaju konstituranja Vijeća.

 

hrt.hr/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari