Connect with us

Kultura

U Zagrebu održano predavanje doktoranda fra Ivana Penavića

Objavljeno

-

U organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg – Zagreb u velikoj dvorani ZZŠB na aresi Ilica 43/1 u Zagrebu 13. travnja u večernjim satima je održano predavanje fra Ivana Penavića, doktorand na Sveučilištu u Tübingenu u Njemačkoj, koji je održao vrlo inspirativno interaktivno predavanje u kojem je otvorio niz važnih pitanja i dilema s kojima se kroz život susreće svaki čovjek, a osobito onaj na putu kršćanstva.

U svom promišljanju fra Ivan Penavić ponudio je odgovore i smjernice o tome na koji način svaki čovjek može percipirati mir, što taj mir obuhvaća, kako se postiže i na koji način koreliraju prisutnog Boga i doživljaj mira. Intelektualno razmatranje fra Ivana Penavića obuhvatilo je i promišljanje o suvremenosti okruženja i svijeta u kojem se nalazimo, a samim tim i o modernim faktorima vjere koji su danas postali trend. Zaključak razmatranja sveprisutne je podsjetio na ono najvažnije što kršćanstvo jest, a to je da su najizričitiji oblici vjere i molitve zapravo činovi ljubavi prema drugom čovjeku.

Nakon službenog dijela predavanja druženje je nastavljeno uz okrjepu i neslužbeni razgovor s fra Ivanom čija altruistična i intelektualna razmišljanja bude poseban ponos što je dio naše šire i uže društvene zajednice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas