Connect with us

Kultura

U Zagrebu predstavljena nova knjiga Anite Martinac

Objavljeno

-

U Matici hrvatskoj u Zagrebu održan je prvi festival knjige “Matica dobrih knjiga” na kojem su se, uz bogat program književnih događanja, koncerata i izložbi, predstavili ogranci Matice s novim izdanjima knjiga.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran rekao je kako je ponosan što se ovaj festival otvara u godini kada Matica hrvatska slavi 180. obljetnicu osnutka, priopćeno je iz Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

Želja je, kako je naglasio, na ovaj način prikazati bogatstvo knjiga koje izdaje Matica hrvatska u Zagrebu, kao i svi njezini ogranci, njih 28 iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te šest njezinih srodnih nakladnika.

Na festivalu su sudjelovali i izdavačka kuća Alfa, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatska sveučilišna naklada, Verbum, Hrvatski institut za povijest i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, a održano je ukupno 39 predstavljanja. četiri dana festivala.

Ideja o samom festivalu tinja već dugi niz godina među najagilnijim ograncima, a jedan od takvih je i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, koji se također predstavio u sklopu festivala, stoji u priopćenju.

Rad Podružnice predstavio je predsjednik Andrija Stojić, nakon čega je predstavljena nova knjiga autorice Anite Martinac „(P)UM ŽIVOTA, (za)bilješke i (p)poglede“.

„Predstavljanje je moderirala Zrinka Turalija Kurtak, koja je istaknula važnost nove knjige i izrazila oduševljenje odabranim tekstovima, te predstavila autora Martinca kao vrsnog književnika, dobrog poznavatelja geopolitičkih zbivanja, povijesnih kretanja, političkih i kulturnih odnosa. na ovim prostorima, što je čini relevantnom sugovornicom iu temama koje su uvelike zapostavljene”, stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari