Connect with us

Događaji

U Zemuniku dodijeljena priznanja pripadnicima 855. protupožarne eskadrile

Objavljeno

-

Foto: MORH/J. Kopi

Plakete i zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) za gašenje požara tijekom 2021. primilo je 38 pripadnica i pripadnika 855. protupožarne eskadrile HRZ-a na svečanosti održanoj u petak u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Za potporu vatrogastvu plaketu i zahvalnicu HVZ-a dobio je i ministar obrane Mario Banožić, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da zajednički rad i suradnja zračnih i zemaljskih snaga zaslužuje svaku pohvalu.

“Suradnja posebno na području priobalja, sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima i Hrvatskom vojskom zaista je na visokoj razini. Komuniciramo na dnevnoj bazi, razmjenjujemo iskustva i rješavamo sve zadaće i izazove koji su pred nama”, istaknuo je Tucaković.

Poručio je kako vjeruje da će i nadolazeća protupožarna sezona biti uspješno provedena u zajedničkoj kvalitetnoj suradnji.

Zapovjednik 855. protupožarne eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici na dodijeljenim priznanjima, dodavši da će pripadnici Hrvatske vojske i dalje obavljati sve svoje zadaće i angažmane na najvišoj mogućoj razini.

“Gledam ovo kao nagradu za naše rezultate, za sav naš trud i zalaganje kako za prošlu protupožarnu sezonu, tako i za sve one koje su iza i ispred nas. Naša suradnja je na visokoj razini. Takva će ostati i možemo ju samo unaprjeđivati”, rekao je pukovnik Kučej.

Ministar Banožić, iako je ranije bio najavljen, nije mogao nazočiti današnjoj svečanosti u Zemuniku zbog novonastale situacije vezano za pad vojne bespilotne letjelice noćas u zagrebačkom naselju Jarun.

Čestitao je pripadnicima i djelatnicima 855. protupožarne eskadrile koji su se svojim angažmanom istaknuli u provedbi zadaća tijekom Protupožarne sezone 2021. godine. Zahvalio im je na profesionalizmu kojim dokazuju svoju izvrsnost i spremnost na one najzahtjevnije zadaće.

“Zbog novonastale situacije nisam bio u mogućnosti biti s vama u Zemuniku na dodjeli priznanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Vi ste svojim profesionalnim i ljudskim angažmanom presudna snaga koja pomaže u gašenju i onih najvećih i najzahtjevnijih požara. Najbolji ste dokaz kako je najvrjedniji dio našeg obrambenog sustava, naših Oružanih snaga čovjek – pilot i tehničar, neraskidivo i čvrsto jamstvo uspješnog djelovanja!”, rekao je ministar obrane Banožić.

Svečanosti u Zemuniku nazočili su načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Marinko Galović, zapovjednik 93. krila brigadir Krešimir Ražov, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, županijski vatrogasni zapovjednici i drugi.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari