Connect with us

Hrvatska

U Zemuniku počela letačka obuka na helikopterima Bell-206B

Objavljeno

on

Foto: HRZ / L. Parlov

Letačka obuka 26. naraštaja učenika-letača na helikopterima Bell-206B počela je u četvrtak u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Letačka obuka u Hrvatskom ratnom zakoplovstvu obuhvaća temeljno, navigacijsko, temeljno instrumentalno, noćno, grupno, napredno instrumentalno, namjensko i temeljno NightVisionGoogles-NVG letenje, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Prije početka letačke obuke polaznici su u Središtu za obuku HRZ-a bili na Tehničkoj učionici i stekli znanja o mehaničkim i elektro sustavima helikoptera, a potom u Pilotskoj školi SzO-a usvojili znanja iz teorije letenja helikopterom. Teoretski dio obuke završio je primijenjenom teorijom u 393. eskadrili helikoptera, a uspješno završeni svi od tih dijelova teorijske obuke bili su preduvjet da se počne s letačkom obukom.

Prvi letovi bili su informativnog karaktera tijekom kojih su kadeti u pratnji nastavnika letenja po prvi puta doživjeli let iz kabine helikoptera, a od sutra slijede prve lekcije iz razdjela temeljnog letenja, gdje će do punog izražaja doći kvalitetna priprema, letačke vještine i sposobnosti budućih pilota.

Među učenicima-letačima je i pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. (Hina)

Potpisan ugovor o sufinanciranju nabave helikoptera za civilnu zaštitu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari