Connect with us

Herceg Bosna

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas potpisani ugovori o dodjeli sredstava za kapitalne potpore zdravstvu

Objavljeno

-

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Momčilo Bajić, danas je potpisao ugovore o dodjeli sredstava za kapitalne potpore zdravstvu sa zdravstvenim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji.

Ugovori su potpisani sa sljedećim zdravstvenim ustanovama:
– Dom zdravlja Livno,
– Dom zdravlja Tomislavgrad,
– Dom zdravlja Kupres,
– Dom zdravlja Glamoč,
– Dom zdravlja Drvar.

Ukupna vrijednost navedenih ugovora je oko 1,9 milijuna KM i u okviru istih nabavljaju se, između ostalog, vozila hitne pomoći za Dom zdravlja Livno, Dom zdravlja Glamoč i Dom zdravlja Drvar, te laboratorijska, medicinska, računalna i druga oprema i radovi.

„Potpisani ugovori i projekti koje provode naše zdravstvene ustanove od velikog su značaja za zdravstveni sustav Hercegbosanske županije i predstavljaju značajan iskorak u stvaranju preduvjeta za pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga. Nadam se da će resorno ministarstvo i Vlada Hercegbosanske županije nastaviti i dalje ulagati u zdravstveni sektor jer je zdravstvo jedan od glavnih stupova društva koje treba maksimalno podržavati.

Kad se uzme u obzir deficitaran medicinski kadar nužno je zdravstvene radnike okupljati i adekvatno nagraditi kako bi krajnji korisnici imali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Treba i dalje raditi na opremanju zdravstvenih ustanova potrebnim dijagnostičkim uređajima kao što su mamograf, CT, magnetska rezonanca i slično.

Također, treba ukinuti praksu nepotrebnog zapošljavanja u svrhu dobijanja političkih poena, uskladiti poslovanje prema standardima u zdravstvu, osigurati sposoban menadžment koji će biti odgovoran za poslovanje zdravstvenih ustanova kako se ne bi stvarali novi gubici. Naposlijetku, treba žurno financijski konsolidirati i informatizirati cijeli zdravstveni sustav“, kazao je resorni ministar Bajić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas