Pratite nas

Vijesti

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Objavljeno

na

Općinski sud je u prvostupanjskoj presudi oslobodio Marijana Živkovića.

Pred Općinskim sudom u Vukovaru održano je ponovljeno suđenje Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi PP Vukovar u rujnu 2013. godine.

Ovaj sud je u prvostupanjskoj presudi oslobodio Živkovića da bi slučaj bio vraćen na početak poslije žalbe Državnog odvjetništva i presude Županijskog suda u Puli.

Kao potpora Živkoviću, koji je u Domovinskom ratu ostao bez dva sina, pred sudom se okupilo 50-ak branitelja. Potporu je došao dati i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. piše vecernji.hr

Mučno suđenje i šlampavost na suđenju Marijanu Živkoviću samo je pravi prikaz površnosti pravosudnog sustava u cijelini

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Ministrica kulture Nina Obuljen najavila ‘zakonsku cenzuru medija’ i to vrlo skoro

Objavljeno

na

Objavio

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” osvrnula se na to da grad Rijeka od 1. veljače postaje Europske prijestolnice kulture. Podsjetila je da se za taj projekt kandidiralo devet hrvatskih gradova, a dobila ga je Rijeka.

– Ideja projekta je da se kroz imenovanje i kandidranje tih prijestolnica kulture stavi fokus na jednu državu, njezinu kulturu, ali i na suradnju s drugim državama. S godinama se taj program razvijao i rastao. To je velika prilika za grad koji ponese titulu da promisli o svom razvoju i stavi kulturu i kreativnost u središte svog razvoja. Rijeka će samo u ovoj godini imati više od 600 događanja, ali će obuhvatiti i sva svoja susjedstva, kroz program 27 susjedstava, kazala je ministrica Obuljen Koržinek.

Ministrica je dodala i da će se toga dana održati sastanak ministara s obzirom da ove godine Hrvatska predsjeda mrežom ministara kulture JI Europe u kojoj su pridruženi i Italija i Austrija te neke međunarodne organizacije.

Ministrica je govorila i o prijedlogu Zakona o elektroničkim medijima.

– Ne bih potencirala istupanje HND-a iz radne skupine u vezi sa Zakonom o elektroničkim medijima. Oni su samo jedni od partnera u radnoj skupini, kazala je ministrica. Dodala je tek da uoči javne rasprave o zakonu poziva sve one na koje se on odnosi da se aktivno uključe u raspravu. Kazala je i da je “jako važno zakonskom regulativom odgovoriti na one izazove koji dolaze u prvom redu s razvojem tehnologije. Zato ovaj zakon donosi novi pogled na pitanje kvota, uopće na medije u digitalnom okruženju”.

Govoreći o zakonu kazala je i da će biti određenih izmjena u vezi s jurisdikcijom, izmjene oko definiranja programskih osnova.

– U jednom dijelu donijet će ozbiljan iskorak vrlo striktnim i jasnim proširenjem odgovornosti urednika u elektroničkim komunikacijama, portalima i to na ono što se nalazi u komentarima. Znamo da je to jedan prostor u kojem se širi govor mržnje, neprimjereni sadržaji, kaže i dodaje da se radi o zakonskom prijedlogu koji je vrlo kompleksan. Najavila je da bi do ljetne stanke taj zakon trebao biti donesen, piše HRT.

Emisiju poslušajte OVDJE

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Plenković razriješio Kujundžića

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića u utorak s mjesta ministra zdravstva, potvrdio je medijima glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Razrješenje je uslijedilo kao rezultat “nekretninske afere” sad već bivšeg ministra zdravstva.

Milan Kujundžić je u ponedjeljak svoj mandat stavio na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari