Pratite nas

Događaji

U znak sjećanja na žrtve u Keniji: Mostarski studenti nepomično će ležati 147 sekundi

Objavljeno

na

U Keniji je 2. travnja ubijeno 147 studenata u sveučilišnom kampusu, što je gotovo jednaka brojka poginulih kao i u rušenju aviona njemačke aviokompanije, a istovremeno svjedočimo potpuno drugačijem odjeku ove tragične vijesti u javnosti.

[ad id=”68099″]

Studenti Sveučilišta u Mostaru izvest će spontani performans kojim žele skrenuti pozornost na studentske žrtve poginule u ovom terorističkom napadu, senzibilizirati javnost i potaknuti na širu raspravu civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji kao i u kontekstu sukoba u kojem se tragedija zadesila.

16. travnja u 14 sati i 7 minuta ( simbolika 14:07)  147 studenata nepomično će leći na površinu vojničkog igrališta u sveučilišnom kampusu i ostati ležati simboličnih 147 sekundi.

147studentikenija2

Na taj način Studentski zbor i studenti žele skrenuti pozornost na nastalu tragediju.
Ovim putem pozivamo sve studente da se spontano okupe oko početnih 147 na igralištu i na taj način odaju počast žrtvama, ostali se pozivaju na odavanje minute šutnje u to vrijeme.

Zainteresirani studenti sve informacije mogu pronaći preko društvene mreže na otvorenom facebook eventu  „147NotJustaNumber” . Ovim putem ih pozivamo da se odazovu u što većem broju.

Napominjemo da ovaj performans radimo u komunikaciji  sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu koji će isti takav performans izvesti na središnjem gradskom trgu, a u komunikaciji je sa Europskom studentskom unijom preko koje je iniciran isti način obilježavanja tragedije i u ostatku Europe, navode iz Studentskog zbora, prenosi prvi.tv.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću – međunarodna konferencija

Objavljeno

na

Objavio

Danas je otvorena međunarodna konferencija POVIJEST HRVATSKE POLITIČKE EMIGRACIJE U 20. STOLJEĆU (21. – 22. veljače 2019.) u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Pozdravni govor, uz Marina Soptu, predsjednika Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Miju Marića, ravnatelja Hrvatske matice iseljenika te Tomislava Markića, ravnatelja ureda HBK i BK BiH za dušobrižništvo Hrvata u inozemstvu, održala sam ispred Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, referirajući se na Odsjek za povijest i doktorski studij povijesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Dan otvorenih vrata na HVU ‘Dr. Franjo Tuđman’ u Zagrebu i Splitu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: HVU / M. Sever (Arhiva)

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održava se u subotu u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu te u splitskoj vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Loru, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Posjetiteljima su prezentirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH, navode iz MORH-a.

Također prezentirani su uvjeti i način upisa na studij Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja, Vojnog pomorstva i Aeronautika – smjer vojni pilot, kao i posebni kriteriji Ministarstva obrane RH za upis, kadetska prava i obveze te vojna obuka. Posjetiteljima je omogućen i obilazak Kampusa, kabineta i drugih objekat, razgovor s kadetima te razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari