Ubijen novinar u središtu Kijeva

0

Novinara ukrajinskog dnevnika Vesti ubile su u noći na srijedu maskirane osobe u središtu Kijeva, blizu Trga neovisnosti na kojemu se odvijaju neredi neviđenih razmjera, objavio je njegov poslodavac dok ukupni broj poginulih u sukobima i dalje raste.

Vjačeslav Veremij odlazio je s posla kući taksijem kad su nepoznate osobe bacile molotovljeve koktele na vozilo, zaustavljeno vatrom, izvukle ga iz vozila i krenule ga tući, objavio je besplatni dnevnik na internetskoj stranici.

“Ranjen je mecima u predjelu trbuha” te je preminuo u bolnici nakon višesatne operacije, dodaje dnevnik na ruskom jeziku blizak ukrajinskoj vlasti.
[pullquote_right]Vjačeslav Veremij odlazio je s posla kući taksijem kad su nepoznate osobe bacile molotovljeve koktele na vozilo, zaustavljeno vatrom, izvukle ga iz vozila i krenule ga tući.[/pullquote_right]

Vesti su navele da je njihov novinar već ozlijeđen krajem siječnja u sukobima policije i prosvjednika u Ulici Gruševski. Tada je djelomično izgubio vid.

Dvadeset pet osoba poginulo je u žestokim sukobima koji su izbili u Kijevu između prosvjednika i policajaca, priopćilo je u srijedu ujutro ministarstvo zdravstva.

Približno 241 osoba hospitalizirana je, među kojima 79 policajaca i pet novinara, dodalo je ministarstvo.

[vsw id=”xCl5F043ClM” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

facebook komentari