Connect with us

Vijesti

Ubila se predsjednica Nezavisnih hrvatskih dragovoljaca

Published

on

Siječanj bez snijega i iznad prosječne temperature za ovo doba godine Slavica Hruškar, predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci Hrvatske počinila je jutros oko pet sati samoubojstvo skočivši kroz prozor svog stana na šestom katu nebodera u zagrebačkom Sigetu. Njezini kolege iz udruge su šokirani, naime, ona je odlučila skončati svoj život iz još uvijek nepoznatih razloga, a njeni ukućani o tome su čuli tek kad ih je policija obavijestila.

Svi smo šokirani. Neki su s njom još jučer razgovarali, a danas smo trebali održati i neke sastanke. Ništa nije ukazivalo na probleme – kaže Željko Cesarec, predsjednik zagrebačke županijske podružnice udruge. Ona je bila predsjednica udruge koja okuplja oko 3000 dragovoljaca koji su Domovinskom ratu pristupili do 15. siječnja 1992. Ona sama među prvima je otišla na bojište i sudjelovala u obrani Hrvatske.

Kada je ministrica branitelja bila Jadranka Kosor Hruškar se zalagala za javnu objavu Registra branitelja jer je smatrala da je stvarni broj onih koji su branili Hrvatsku znatno manji od onoga na papiru.U sukob s Kosor došla je 2008. kada su je ona i državni tajnik Krunoslav Mesarić prozvali da je uzimala mito za sređivanje obiteljskih mirovina. Zbog toga je Hruškar podnijela kaznenu prijavu protiv Jadranke Kosor.

Slučaj je bio povezan s kaznenom prijavom koju su 2007. protiv Hruškar podigle majka i kći Ljerka i Željka Kovač koje su tvrdile da je Hruškar uzela 4000 eura kako bi im sredila mirovinu poslije smrti supruga i oca Kovač. Hruškar je pak tvrdila da je ta priča potekla iz tadašnjeg ministarstva branitelja.

[box_dark]

Podsjetimo, riječ je o čelnici NDH koja je u više navrata tražila ‘dekomunizaciju hrvatskog javnog života‘, kao i da se zakonski zabrane svi simboli komunističkog sustava te da se identificiraju i procesuiraju svi počinitelji masovnih zločina. Hruškar je često isticala da Srbija javno mora priznati da je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku.

Hruškar je 2008. podnijela kaznenu prijavu protiv tadašnje ministrice branitelja Jadranke Kosor i državnog tajnika Krunoslava Mesarića koji su je navodno prozvali da je uzimala mito za “sređivanje” obiteljskih mirovina.

Ovaj slučaj o uzimanju mita, bio je vezan uz kaznenu prijavu koju su 2007. godine protiv Hruškar podnijele majka i kći Ljerka i Željak Kovač, tvrdeći da je Slavica Hruškar od njih tražila i uzela 4000 eura za “sređivanje” obiteljske mirovine poslije smrti njihovog oca i supruga.

Za priču oko majke i kći Kovač, Hruškar je tvrdila da je potaknuta iz Ministarstva branitelja.

[/box_dark]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari