Connect with us

Vijesti

‘Ubojica raketne obrane’ Rusi: Imamo raketu koja će probiti svaki američki obrambeni sustav

Objavljeno

-

[quote]Postojeći, a ni raketni obrambeni sustavi koje Amerikance namjeravaju izgraditi u budućnosti, neće moći spriječiti te rakete da pogode cilj – kazao je Dmitrij Rogozin.[/quote]

rusi-imamo-raketu-koja-ce-probiti-svaki-americki-obrambeni-sustav-slika-1067654

Zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin kazao je da američka raketna obrana neće moći ništa novoj ruskoj interkontinentalnoj balističkoj raketi (ICBM) koju su testirali ovog tjedna, pišu RIA Novosti.

Rogozin, koji je u ruskoj vladi zadužen za vojnu industriju, je dodao da je raketa jučer uspješno testirana te je novi ICBM nazvao “ubojicom raketne obrane”. – Postojeći, a ni raketni obrambeni sustavi koje Amerikance namjeravaju izgraditi u budućnosti, neće moći spriječiti te rakete da pogode cilj – kazao je tijekom događaja koji je organizirala vladajuća stranka Ujedinjena Rusija.

Rusko Ministarstvo obrane ju jučer u priopćenju objavilo da je probno lansiranje bilo “uspješno jer je raketa pogodila cilj u zadanom vremenu”. Američki raketni sustav obrane u Europi, za kojeg NATO i SAD tvrde da služi za obranu od prijetnji Sjeverne Koreje i Irana, često je bio prepreka u razvijanju dobrih odnosa nekada neprijatelja u Hladnom ratu.

VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas