Pratite nas

Najave

Ubojstvo Stjepana Crnogorca – tema javne tribine u Širokom Brijegu

Objavljeno

na

Javna tribina i predstavljanja knjiga “HRB, FENIX I UDBA, slučaj Stjepana Crnogorca”, autora Igora Omerze i “UDBA i naruči ubojstvo u Ljubljani “, autora Romana Ljeljka, najavljeni su za utorak 04. studenog u Širokom Brijegu.

Tijekom ove tribine koju u dvorani Narodne knjižnice, na trgu Gojka Šuška, s početkom u 18. sati, organizira ogranak Matice Hrvatske, o ovoj iznimno zanimljivoj temi će govoriti: Roman Ljeljak, fra Miljenko-Mića Stojić, Bože Vukušić i s. Bernardina Crnogorac.

Ovo je predstavljanje po mnogo čemu osobito, jer se radi o ubojstvu hrvatskog mladića, kojeg je Udba otela u Salzburgu prije 42 godine, mučila ga, usmrtila, a njegova obitelj nikada nije doznala ništa o njemu.

Igor Omerza u svojoj knjizi tvrdi da je Crnogorac uhićen 3.srpnja 1972.godine.

-Crnogorca su uhitili 3.srpnja 1972.godine u Salzburgu i pod lažnim imenom ga sproveli u Sloveniju, odnosno Jugoslaviju. Sam čin umorstva je izvršen najkasnije prije mjeseca rujna 1972.godine, odnosno prije početka sjednice predsjedništva SFRJ – navodi Omerza.

Mjesto posljednjeg počivališta Stjepana Crnogorca ni danas nije poznato.

-Najveća jest vjerojatnost da je Crnogorac ubijen negdje u Sloveniji. O tome kako se to točno dogodilo neka progovore oni slovenski udbaši odnosno udbaški dužnosnici, koji su još živi i koji to dobro znaju. Konkretno mislim prije svega na Borisa Mužiča, Marjana Orožena i Silvu Gorenca -rekao je Igor Omerza, opisujući i detalje do kojih je došao tijekom istraživanja.

hrsvijet.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem

Objavljeno

na

Objavio

Veteran hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslav Krsnik promovirat će svoju novu knjigu „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem“ u srijedu 13. prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu, Bogovićevan 1, s početkom u 18 sati.

Knjiga na 140 stranica donosi političke biografije političara i javnih osoba koji se svojim djelovanjem, a posebice u organizacijama pod njihovim utjecajem, zalažu za novi tip jugoslavenstva.

Uz autora knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Loš, bivši politički emigrant Nikola Štedul i komentator portala Hrvatskog kulturnog vijeća Marko Ljubić.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari