Connect with us

Iz Svijeta

Učenik koji je bio žrtva lažnih vijesti na Trumpovoj konvenciji poručio: ‘Saznao sam da ono što mi se dogodilo ima ime’

Published

on

Četverodnevna nacionalna konvencija Republikanske stranke počela je ponedjeljak uz obraćanje američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nakon što su prvog dana govorili ugledni senatori i obični ljudi koji su na svojoj vlastitoj koži osjetili rezultate Trumpovih politika, ili politika progresivne ljevice i liberala, drugi dan se nastavilo sličnim ritmom.

U utorak su među govornicima bili između ostalih, prva dama SAD-a Melania Trump, senator Rand Paul, Abby Johnson, bivša zaposlenica Planned Parenthooda, najveće međunarodne organizacije koja zagovara i provodi pobačaje i drugi.

Među govorima se najviše istaknuo onaj Nicholasa Sandmanna, bivšeg učenika katoličke gimnazije poznat po ogromnoj odšteti koju je dobio na temelju nagodbe s CNN-om i Washington Postom zbog širenja lažnih vijesti o njemu. On je kao punoljetna osoba podržala Donalda Trumpa u utrci za drugi predsjednički mandat te se u svom govoru posebno osvrnuo na rastuću pojavu takozvane “kulture otkazivanja” kojom progresivna ljevica i navodni liberali zabranjuju sadržaj koji nije u skladu s njihovom ideologijom.

Sandmannov govor:

“Budući da sam iz Kentuckyja, rodnog mjesta Abrahama Lincolna, moji školski kolege i ja posjetili smo Lincolnov Memorijal. Našao sam se licem u lice s Nathanom Phillipsom i ostalim profesionalnim prosvjednicima koji su me željeli pretvoriti u najnovije “dijete s postera” koje pokazuje zašto je Trump loš.

Dok su me mediji prikazivali kao agresora s “nemilosrdnim osmijehom” na licu, video u stvarnosti potvrđuje da stojim s rukama iza leđa i nespretnim osmijehom na licu koji je skrivao dvije misli.

Prvo, nemoj učiniti ništa što bi moglo dodatno uznemiriti muškarca koji mi udara po bubnju ispred lica i drugo, pokušavao sam slijediti savjet obiteljskog prijatelja da nikada ne činim ništa čime bi osramotio svoju obitelj, školu ili zajednicu.

Prije no što sam znao što se događa, bilo je gotovo. Jedan od agitatora gospodina Phillipsa povikao je “Imamo ga!. Sve je u redu ovdje na videu“ i “Pobijedili smo”. Ono što sam smatrao neobičnim susretom, brzo se razvilo u glavnu medijsku vijest popraćenu video snimkama. Život mi se zauvijek promijenio u tom jednom trenutku. Kompletna ratna mašinerija mainstream medija prešla je u napad.

To su učinili, a da nisu nikada istražili cijeli videozapis incidenta; da pritom nisu istražili motive gospodina Philipsa i da me nikada nisu pitali za moju stranu priče. A znate li zašto? Jer istina nije bila važna. Nametanje njihovog antikršćanskog, antikonzervativnog, antitrumpovskog narativa je jedino bilo važno. A ako bi nametanje njihovog narativa upropastilo reputaciju i budućnost tinejdžera iz Covingtona… neka tako i bude. To će ga naučiti da ne nosi MAGA kapu!

Saznao sam da ono što mi se dogodilo ima ime. Zove se biti otkazan. Kao biti poništen. Opozvan. Učinjen ništavnim. Biti otkazan je ono što se događa ljudima u ovoj zemlji koji odbijaju da ih ušutka s krajnje ljevice. Mnogi su otpušteni, poniženi ili im se čak prijeti. Često su mediji voljni sudionici u tome.

Snažno sam se borio da prokažem medije zbog onoga što su mi učinili i ostvario sam osobnu pobjedu. Iako se mora učiniti još puno više, radujem se danu kada će se mediji vratiti u pružanje uravnoteženog i odgovornog izvještavanja. Znam da se i predsjednik Trump tome nada. S ponosom mogu reći da sam tijekom svoje medijske noćne more imao nepokolebljivu podršku predsjednika Trumpa.

I zajedno, vjerujem da svi moramo poticati pravo na 1. amandman, a ne skrivati ​​se u strahu od medija, ili od tehnoloških kompanija ili od uvrijeđene rulje”, zaključio je Sandmann, stavivši još jednom MAGA kapu na glavu.

Podsjetimo, Sandmann je podnio tužbe prošle godine nakon što su ga aktivisti Demokrata i novinari proglasili rasistom, temeljem toga što je jedan prolaznik snimio “sukob” između njega i američko-indijanskog aktivista Nathana Phillipsa, a tu su snimku prenijeli gotovo svi mediji istovremeno demonizirajući maloljetnog učenika, iako snimka nije pokazivala cijeli događaj. CNN i Washington Post nagodili su se svaki za 250 milijuna dolara, a još uvijek postoje tužbe za klevetu protiv medija NBC News, ABC News, CBS News, Rolling Stone, Gannett i New York Timesa, piše Narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari