Connect with us

Herceg Bosna

Učini i ti drugima sretan Božić: Pridruži se Inicijativi u Širokom Brijegu!

Objavljeno

on

Već četvrtu godinu zaredom udruga ‘Inicijativa za Široki Brijeg’ organizira božićno druženje na Trgu Gojka Šuška u sklopu humanitarne akcije „Što ti možeš učiniti za Božić?“.

incijaativa-siroki-121614Tako će i ovu godinu Širokobriježani i njihovi prijatelji iz cijele regije 21., 22. i 23. prosinca u razdoblju od 18 do 23 sata, moći posjetiti veseli božićni šator te na taj način zajedno uz pjesmu i veselje pomoći onim potrebitima.

Zahvaljujući velikom radu i trudu te kreativnosti članova ove Inicijative, ovu godinu izdvajamo samo neka od iznenađenja kako za velike tako i za one najmanje. Tako će ove božićne večeri uz kulturno – umjetnička društva ovog kraja, lokalne bendove, konzumaciju tradicionalnih jela i pića, ugođaj upotpuniti i drvene kućice napravljene za ovu prigodu, volonteri humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, djeca doma Marija naša nada i njihov štand sa rukotvorinama, poznata lica javnog života Hercegovine koja će se naći u ulozi kuhara, pjevača…

Svaku godinu Inicijativa nastoji ovu akciju približiti malenima te će tako i ovu u suradnji sa članovima GSS-a Široki Brijeg jedno od iznenađenja za djecu biti posjet Djedova Božićnjaka koji će se spuštati s krovova okolnih zgrada te darivati djecu.Ovo, sada već tradicionalno božićno druženje, iz godine u godinu pokazuje kako naša zajednica prepoznaje istinski smisao Božića, te kroz iskrenu humanu gestu vraća osmijeh na lice onima koji su u potrebi, prijateljima i obiteljima koje su lošijeg imovinskog ili zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, projekt „Što ti možeš učiniti za Božić?“.počeo je 2011. godine kada su se uz organizirano druženje kroz zajedništvo Širokobriježana i njihovih prijatelja, tijekom predbožićnih večeri, počela prikupljati sredstva za pomoć siromašenim obiteljima. Iz godine u godinu zajednica je pokazala sve veći odaziv ovoj akciji – samo prošle godine prikupljena sredstva humanitarnom akcijom su podijeljena obiteljima i pojedincima – njih ukupno 150.

Stoga ne sumnjamo da će i ovu godinu dobri ljudi pokazati veliko srce, doći na Širokobriješki trg i zajedno biti dio ove lijepe božićne priče.

Vidimo se od 21. do 23. prosinca pod božićnim šatorom na Trgu Gojka Šuška u Širokom, pozivaju iz Inicijative!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari