Connect with us

Analiza

UDAR NA HDZ I DOMOLJUBNU KOALICIJU

Objavljeno

on

Komadina: Postanem li predsjednik SDP-a, prvo ću razgovarati s Mostom

Na pitanje što misli o čelniku Mosta Boži Petrovu, Komadina je kazao kako ga poštuje kao čovjeka koji je donio nešto novo.

Kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina optužio je u utorak predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka za izravnu prijetnju premijeru Tihomiru Oreškoviću, a kao jedan od prvih poteza postane li predsjednik stranke, najavio je razgovore s Mostom.

[ad id=”93788″]

“Već od ponedjeljka krećemo na posao, od prvog radnog dana radit ćemo na platformi za pobjedu SDP-a na lokalnim izborima. Razgovarat ćemo sa srodnim strankama ljevice i lijevog centra, a razgovarat ćemo i s Mostom”, kazao je Komadina na završnom skupu uoči izbora za predsjednika SDP-a koji će se održati u subotu.

….. Nikad nisam čuo da netko ovako prijeti aktualnom premijeru. Treba ohrabriti Most da ne pristaju na manipulacije i prijetnje HDZ-a”….rekao je Komadina.

Komadina se, između ostalog, u partizansko-neokomunističkom stilu obrušio na demokršćane i navodnu reustašizaciju Hrvatske, sve u već viđeno u mnogobrojnim izjavama neizlječivih titoista i zagovornika neke nove velikosrpske Jugoslavije koju kolokvijalno nazivaju „regijon“.

Nema sumnje da će Komadina biti novi predsjednik SDP-a i nema sumnje da će ispuniti sva obećanja koja je dao u ovom kratkom prikazu sa njegovog veličanstvenog predizbornog skupa u zagrebačkoj“fabrici“. Nema sumnje, u svoj tor okupit će sve što miriše na lijevicu i sve one koji su protiv temeljite lustracije hrvatskog društva. Njegove riječi daju mi za pravo tvrditi ono što sam i tvrdio u zadnjem analitičkom članku i člancima, jer hvala Bogu, to više ne tvrdim i ne nagađam ja, nego to izravno  poručuje Komadina, novi šef starih kmera.

Otkrio je karte!

Ono što ja mogu primjetiti je neistina koju izgovara Komadina, a neistina je to da će tek razgovarati s Mostom. Istina je da je on taj razgovor već obavio preko svojih i Mostovih sponzora i istina je da će zajedničkim snagama ići u spašavanje Oreškovića od „neviđenih napada Karamarka na legitimno izabranog Premijera“! Most se može spasiti jedino ako se prikrpelje SDP-u, jer eto, to sada mogu kada više nema elementarne smetnje, Milanovića!? Trilaterala na hrvatski način!

Gle čuda? Komadina brani Oreškovića,Orešković je odjednom postao legitimno izabran premijer, a do jučer nije imao nikakav politički legitimitet što su tvrdili svi kmeri kao jedan? Možda je Komadina, a to me ne bi čudilo, obavio razgovore i s Oreškovićem, a možda su ti razgovori oduzeli vrijeme Oreškoviću pa na razgovore nije stigao primiti  Milijana Brkića, nesuđenog ministra branitelja. Možda zbog silnih obveza oko spašavanja svog političkog statusa nije uspio konzultirati se s Karamarkom ni oko direktora SOA-e?

Istovremeno u emisiji Otvoreno drug Grmoja, nemušto je obrazlagao odnose unutar vladajućih struktura, pravio se nevin, lagao kako oni nisu nikoga ucjenjivali, a vrhunac je bio obračun s novim predsjednikom HSS-a Beljakom koji također dio Domoljubne koalicije. Jambo ovoj političkoj djetinjariji u Metkoviću ozbiljno puše za vratom i gotovo je sigurno, zauvijek će srušiti političke hlebince poput Grmoje i Petrova koji su pokazali koliko ne znaju voditi ozbiljnu politiku. Ne mislim ništa previše dobro o Jambu, ali svakako mi je simpatičniji, jer ne sudjeluje o ovoj klasičnoj anacionalnoj uroti.

Šta preostaje Mostu i Oreškoviću u ovoj gubitničkoj poziciji? Mostu je jedini izlaz razgovor s Komadinom koji je već obavljen, a Orešković još uvijek ima šansu približiti se Karamarku i Predsjednici i naučiti nešta o abecedi hrvatske svjetonazorske politike. Hoće li Orešković podleći utjecajima kmerskih vjetrova i rušiti ministra Hasanbegovića kao miraz za zadržavanje svog položaja, ili će progledati hrvatskim očima i progovoriti hrvatskim jezikom, ostaje nam za vidjeti.

Orešković se može jednostavno iskupiti za dosadašnje gafove! Neka pod hitno obustavi kandidaturu Vesne Pusić za generalnu tajnicu u UN-a. To je isključivo njegova odgovornost i obveza, kao što je to bila isključiva želja bivšeg premijera koji je tu kandidaturu na temelju svog političkog legitimiteta i poslao. S tim poslom nema ništa ni Karamarko ni Predsjednica koji su se jasno očitovali o Pusičkinoj kandidaturi. Na potezu je Orešković. Kao što je izabrao direktora SOA-e, naka sada hrabro reagira i u slučaju Pusićke!

Ako stvari već nisu otišle predaleko?

[ad id=”93788″]

U ovoj političkoj papazjaniji stvari su svakako već otišle predaleko i Karamarkov istup nakon četiri dana uskrsne šutnje i promišljanja u tom uskrsnom ozračju, daje nam za pravo nadati se kako će se ova agonija pretvoriti u novu veličanstvenu pobjedu hrvatskog duha.

Šta drugo reči? Do pobjede!

Kazimir Mikašek-kazo

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari