Connect with us

Udba je preuzela institucije, a Milanović je izvor iz Vlade koji je izvršio pritisak na pravosuđe!

Published

on

To je isto kao da odvjetnik brani svojega klijenta i viče da je kriv, a tužitelj govori ne to nije tako, on je nevin.

Hrvatskoj javnosti postalo je jasno da Državno odvjetništvo Republike Hrvatske pod palicom Mladena Bajića poduzima sve moguće kako Josip Perković i Zdravko Mustač ne bi bili izručeni Njemačkoj. Da je to doista tako uvjeren je i pravnik Pero Kovačević. Naime, iako su u predmetima protiv dvojice bivših SDP-ovaca obvezni zastupati Njemačku koja inzistira na izručenju, DORH je izabrao drugu opciju. Sada je sve na Vrhovnom sudu.

Kao što je potvrđeno sa Županijskog suda u Velikoj Gorici, DORH žalbu nije uložio na odluku izvanraspravnog vijeća ovog suda o neizručenju Mustača. Premda je ovo bilo za očekivati, ono što iznenađuje je činjenica da je DORH uložio žalbu na odluku Županijskog suda u Zagrebu na odluku o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj. Situacija time postaje jasna –  DORH drži da je za obojicu nastupila zastara još 1998. te kako ne smiju biti izručeni. U ovom slučaju Odvjetništvo se postavilo kao zaštitnik hrvatskih zakona, a situacija je apsurdna jer je ova institucija u konkretnim slučajevima dužna zastupati Njemačku.

Ovakva odluka, smatra Kovačević, potvrđuje cijelu klimu koja je nastala oko ovog slučaja. “Ovom odlukom postalo je jasno tko je neimenovani izvor iz Jutarnjeg lista koji je vršio pritisak na pravosuđe. Riječ je o Milanoviću. Udba ovim činom preuzima sve institucije, a prava država posve je preminula. Državno odvjetništvo treba zastupati Nijemce, a izazvan je pravni skandal neviđenih razloga. Žale se na Perkovića, a ne žale se na Mustača. Ako zastupaju hrvatske zakone trebali su reći kako to čine.”, objašnjava naš sugovornik. U ovom slučaju očit je, prema pravniku, utjecaj politike, a da je cijela situacija apsurdna objasnio nam je na jednom primjeru. To je isto kao da odvjetnik brani svojega klijenta i viče da je kriv, a tužitelj govori ne to nije tako, on je nevin.

“DORH bolje zastupa Perkovića nego Nobilo, kao da odluke dolaze iz iste kuće. Izgubili smo suverenitet premda i nismo postupili prema pravilima Europske unije. Ako je pokrenut postupak rokovi zastare su tek 2020. godine. Očito je da je Državno odvjetništvo u funkciji Vlade, a institucije rade po nalogu i volji politike. Mi moramo provesti lustraciju odmah, stvarnu lustraciju. Moramo je provesti jer te službe su umrežene. Kada je 2000. došla nova vlast proveli su lustraciju i izbacili nacionaliste, a ponovno ubacili svoje ljude. To je ispremrežen sustav koji je provodio pljačke u doba pretvorbe i privatizacije. Iz Hrvatske je izneseno 150 milijardi kuna. I nitko ništa. Sve te umrežene ljude i pljačkaše treba očistiti. U Hrvatskoj to na žalost, nema tko napraviti zato predlažem vladu nacionalnog spasa.”, kaže Kovačević.

Ono što ga posebno brine je činjenica da se naša zemlja uz pomoć umreženih službi, ali i Vlada basnoslovno zadužila. “Inozemni dug je 213,2 milijarde kuna. U vrijeme HDZ-ovih Vlada zadužili smo se 121 milijardu, a to je 7,1 milijarda godišnje. U vrijeme SDP-ove Vlade zadužili smo se 92 milijarde kuna što je 15, 3 milijarde godišnje. Slavko Linić do sada nas je zadužio za 30 milijardi. Novac isparava, a mogli smo biti Švicarska. U Hrvatskoj je 260 multimilijunaša. Kada bi se objavio registar doušnika Udbe kao što se objavio registar branitelja, bilo bi dobro vidjeti koliko je multimilijunaša među doušnicima.”, predlaže Kovačević.

Također, vjeruje da od strane Europske komisije ove pravne igrice neće proći nekažnjeno te dodaje da kada se štite ubojice, kao što se to čini u ovim slučajevima zapravo djelomično sudjelujete u njegovim djelima. “Sada je jasno tko je King Kong, to su oni koji štite ubojice, a time se štite sljedbenici Udbe i njihovi doušnici.”, zaključuje Kovačević.

dorh

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari