Pratite nas

BiH

Udbaši trče počasni krug

Objavljeno

na

Udbaši i udbaška “odojčad” preuzeli su, zauzeli i okupirali Hrvatsku. Samim time pacificirali su dežurnu srbadiju, učinkovitije odrađujući njihov udbaški posao, izrućujući nas njihovom glavnom gradu, Beogradu.

Jednooki ćoravi Lignjun nam se još nije prikazao u svoj svojoj udbaškoj razlivenosti, iako se plastificirano nastojao poljepšati. Nema on što za pripomenuti, jer se njegova udbaška pravda i pravednost sprovodi, na sve njemu mile, a još draže, nemile načine. Operetni Fićfirić preuzeo je ulogu “neimenovanog visokog izvora” pendrek demokracije preko partijskog biltena EPH, tj. bolje reći SKH.

Udbaši i udbaška “odojčad” preuzeli su, zauzeli i okupirali Hrvatsku. Samim time pacificirali su dežurnu srbadiju, učinkovitije odrađujući njihov udbaški posao, izrućujući nas njihovom glavnom gradu, Beogradu.

Ukoliko nisi udbaš, srbče, pederko ili preslika dvospolne Sjeberine, tj. bespolna, praznoglava i nedotupava kurva, ništa ne možeš biti.

Hrvati se sastaju po kontejnerima. Hrvati su bez posla. Hrvati su gladni. Hrvate deložiraju iz njihovih domova, jer njihove Domovine nema. Hrvati su smetnja ovoj zemlji Udbašiji. Sve nas treba satrat, naše sinove uvjeriti da su djevojčice i obrnuto, a katoličku Crkvu ukinuti! Raspisati nam treba neki polusrpski metagovor. Nikako Hrvatski. Bolnice ukinuti i pripojiti grobištima, koje će potom preorati Veljko, Ranko i Predrag uz malo pomoć Branka, Milanke, Arsenija, Vesne, Željka, Miralema ili Mirze (Miranda) i ostatka udbaške srbadije na vlasti, a na tom će se preoranom groblju, koje se negda zvalo Hrvatska, kočiti luksuzni hotel pomoćnika ministra financija Branka Šegona, za koji će mu izdašni kredit bez imalo jamstava dati ministar financija i udbaške socijalne skrbi Mirko i Slavko Linić.

Dvojicu ubojica, (“Reci mi s kim si, reći ću ti tko si!”), ne žele ni pod koju cijenu izručiti Njemačkoj, jer bi prokazali tita, ivicu račana pokojnog, SKH, KPJ, vasceli antifašizam, zvezdu petokraku i sva plutajuća govna na vlasti.

Ni pod cijenu bilo kakvih sankcija, koje će, u to sam siguran, doći. Sankcije i izolaciju već sada plaćamo mi, Hrvati. No, ovo udbaško smeće na vlasti, smetnulo je s uma, kako je neizručivanjem Loleka i Boleka, zaratilo s moćnom Njemačkom, a “sjekiru” kojom će im se “rascopati glava”, u ruci drži gospođa Angela Merkel. Sjekira leži u Njemačkoj i čeka njihovu dekapitaciju. Mi, Hrvati, čekamo “sjekiru” gospođe Angele Merkel, kojom ćemo ih dokrajčiti, jednom za svagda!

I nikad više! Ni spomenka na grebu im ne bu, do pesji brabonjek, na udbaškem grebu!

I Lolek, a i Bolek, na kraju će ipak biti izručeni Njemačkoj i napokon će zasjati LUSTRACIJA, kojom će ovo veleizdajničko smeće smeća biti ušutkano, transferirano i utamničeno.

U međuvremenu se Ante Zeljko-Velikogorički probio, obrazlažući Odluku o neizručivanju Boleka, Njemačkoj, a sve u nadi da će biti promaknut u čin majora JNA, u nekoj još nenapisanoj udbaškoj sapunici.

Udbaši trče počasni krug.

Zadnji!

Posljednji.

Jer…

“dok je srca, bit će i Kroacije”

Božidar Alić/Dnevno.hr

facebook komentari

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari