Connect with us

Hrvatska

Udruga Blokirani poduprla Kolindu Grabar-Kitarović

Objavljeno

-

Iz udruge Blokirani pozvali su u petak sve članove i blokirane da u drugom krugu predsjedničkih izbora svoj glas daju Kolindi Grabar-Kitarović.

Miriam Kervatin iz udruge Blokirani rekla je kako razumije suzdržanost s kojom Blokirani prate izjave kandidata u drugom krugu izbora, ali i upozorava da bi suzdržanost mogla biti i opasna.

Ustvrdila je također da će se na ovim izborima odlučiti sudbina Blokiranih.

“Jer- za vrijeme Vlade Zorana Milanovića, broj blokiranih obitelji je prešao sve granice normalnog. Čak 325 000 obitelji. Milijun blokiranih ljudi. A to nije sve. U isto vrijeme broj blokiranih poduzeća bio je veći od aktivnih poduzeća. Milijun ljudi u zemlji, blokirano”, napisala je Kervatin i dodala da su tajkunima tada dugovi brisani zakonom o predstečajnim nagodbama.

Kervatin je ocijenila da ni HDZ po pitanju blokirane privrede i blokiranih obitelji nije bez grijeha, ali da su počeli rješavati problem.

“Tu se puno toga moglo bolje riješiti jer siromaštvo i blokada ne predstavljaju pametno rješenje. Ali radi se. Počeli su. Ukinuta je doživotnu ovrha na računima, smanjen ukupan dug i umanjen je broj blokiranih. Zaustavili smo, uz pomoć predsjednice i usvajanje novog Ovršnog. Predsjednica se puno izložila za Blokirane, konkretno i sa puno ljudskosti”, rekla je Kervatin.

Dodala je i da u rješavanju deblokade Hrvatske partnerstvo predsjednice i Blokiranih može odigrati nezamjenjivu ulogu.

“Blokirani pozdravljaju takav plan i spremni su za to dati Kolindi Grabar Kitarović podršku za novi mandat predsjednice Republike Hrvatske. Pozivamo Blokirane da daju svoj glas Kolindi Grabar Kitarović, i potom s pravom, pokažu ‘mjenicu’ i traže obveze koje iz tog glasa proizlaze”, stoji u priopćenju Udruge Blokirani. (Hina)

Milijan Brkić: Glas za Kolindu je glas za predsjednicu koja osjeća svoj narod i kojoj je Hrvatska u srcu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas