Pratite nas

Reagiranja

Udruga Blokirani pozvala građane da glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović

Objavljeno

na

Kolinda je javno i nedvosmisleno rekla da će kao prvi potez predsjednice zatražiti da se ispita ustavnost Ovršnog zakona! I time je spunila naš jasni zahtjev

Udruga Blokirani je pri kraju ove predsjedničke kampanje jasno priopćila da će podržati predsjedničkog kandidata koji sasvim nedvosmisleno i vrlo jasnim riječima – JAVNO – podrži ciljeve udruge Blokirani, i koji kaže da će: zatražiti moratorij na ovrhe i/ili podržati zahtjev udruge Blokirani kojim od Ustavnog suda tražimo da proglasi neustavnost Ovršnog zakona. Objavili su to na svom Facebook profilu.

”To smo zatražili i od Ive Josipovića i od Kolinde Grabar-Kitarović, kao naš jedini uvjet!

Kolinda Grabar Kitarović je večeras u sučeljavanju TV Nove javno, jasno i nedvosmisleno rekla da će kao prvi potez predsjednice zatražiti da se ispita ustavnost Ovršnog zakona!
I time ispunila naš jasni zahtjev!

Mi znamo da će Ustavni sud morati srušiti Ovršni zakon jer je neustavan i u tome nam je iznimno važna podrška Predsjednika Republike Hrvatske.
Nažalost, predsjednik Ivo Josipović se po tom pitanju nije izjasnio, između nas i Milanovića izabrao je Milanovića.

Udruga Blokirani poziva svoje građane da svoj glas dadu kandidatu koji će kao predsjednik Republike učiniti sve što može da bi se pred Ustavnim sudom preispitale odredbe Ovršnog zakona.

U večerašnjem sučeljavanju na NOVA TV to je jasno i nedvosmisleno obećala gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.

Pozdravljamo njezino obećanje i pozivamo sve građane s blokiranim računima da joj svojim glasom daju priliku da nam autoritetom Predsjednice pomogne!

Dala je javno riječ!
Mi smo to od njih tražili!
Mi sada njoj dajemo riječ!”, stoji na Facebook profilu udruge Blokirani.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari