Connect with us

Reagiranja

Udruga IX. bojne HOS-a demantirala raskol u svojim redovima

Objavljeno

-

Udruga IX. bojne HOS-a poručila je u četvrtak da nitko od njezinih članova nije pristupio “Jurici Jukiću navodnom osnivaču nove udruge” te je demantirala medijske napise o raskolu u svojim redovima.

“Udruga, vodstvo i članstvo IX. bojne HOS- a je jedinstveno i nitko nije pristupio novonastaloj udruzi Jurice Jukića”, objavila je u priopćenju udruga kojoj je na čelu Marko Skejo.

Skejina udruga priopćenjem je reagirala na medijske napise o osnivanju u utorak nove Udruge dragovoljaca IX. bojne HOS-a 1991. kojoj je predsjednik bojnik Jurica Jukić.

Oštro su demantirali “laži kojima se služi Jukić” a koje su, kažu, “senzacionalistički i bez provjere, prenijeli svi mediji” te ističu da se nikakav raskol nije dogodio u njihovim redovima.

“U Slobodnoj Dalmaciji i drugim medijima objavljena je fotografija jednih od zapovjednika IX. bojne HOS- a, iz koje se dalo zaključiti da su to osobe koje podržavaju ‘novonastalu’ udrugu, što nije istina”, navode u priopćenju uz ocjenu da je ta fotografija bila samo lažni mamac za osnivanje nove udruge, s ciljem da napravi raskol među braniteljima.

Demantiraju i Jukićeve izjave da se IX. bojna HOS-a nije službeno nazivala “Rafael vitez Boban“, kao i njegove tvrdnje da nisu osnovani 10. travnja 1991.

“IX. bojna HOS-a Rafael vitez Boban svoj rođendan slavi već trideset i jednu godinu, 10. travnja, a slavit će ga i ubuduće”, poručuje Skejina udruga uz prijedlog “Jukiću i njegovim nalogodavcima da oni svoj rođendan slave 22. lipnja, na dan kada je započelo rušenje hrvatske države”.

Ističu da je udruga IX. bojne HOS- a pokazala što misli o pukovniku Marku Skeji kada ga je 10. travnja 2022 godine imenovala vitezom.

Za Juricu Jukića kažu da mu je “cilj bio samo narušiti ugled udruge, za što su ga instruirali oni koji su mu osigurali nezaslužen medijski prostor”. Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari