Connect with us

Reagiranja

Udruga logoraša: Prelila se čaša strpljenja i tolerancije zla koje se događa na teritoriju RH!

Objavljeno

on

‘Dragi suborci, dragi prijatelji, ponavljamo godinama, upozoravamo godinama! Prelila se čaša strpljenja i tolerancije zla koje se događa na teritoriju Republike Hrvatske! Primorani smo reagirati dvaputa u dva dana. Pitamo se je li ovo samo ružan san koji će proći?’, poručuje to Ivan Turudić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije, a nakon posljednjih skandaloznih ispada sprskog humanitarca Miloša Stojkovića.

‘Nakon završene operacije ‘Oluja’ i dolaska u Knin predsjednik Franjo Tuđman je izjavio: Oslobađanje Knina znači više negoli samo osvajanje hrvatskoga područja i hrvatskoga grada. Znači stvaranje uvjeta za stabilnost hrvatske države zastoljeća unaprijed. Iako je teško za povjerovati i predsjednik RH Franjo Tuđman se prevario u svojoj procjeni.

Podsjetimo hrvatski narod na neka veilkosrpska (ne)djela samo u zadnje vrijeme: SOA-e objavila izvješće o jačanju četništva na prostoru Republike Hrvatske, pjevanje četničkih pjesama od srpskih crkvenih velikodostojnika, isticanje četničkih obilježja, pucanje iz automatskog oružja na pravoslavni Božić, pronađen arsenal oružja kod Srbina u selu Vera kod Vukovara, razbijanje spomen ploče u Tepljuhu postavljene u sjećanje na logoraše koji su bili zatočeni u srpksim koncentracijskim logorima u Kninu (Tvrđava, Stara Bolnica, Kula, Vojarna, Golubić…), uništavanje drugih obilježja iz Domovinskog rata, terorističkog čina aboliranog četnika Milorada Arsenića bacanje bombe na djelatnike HEP-a i teškog stradavanja djelatnika, vrijeđanje osjećaja hrvatskog naroda i simbola hrvatske državnosti od četnički orijentiranog člana srpskog izaslanstva Miloša Stojkovića na Kninskoj tvrđavi…. Na istoj Kninskoj tvrđavi na kojoj je tijekom Domovinskog rata uspostavljen logor u kojem su na najokrutnije načine mučeni hrvatski branitelji i civili.

Sa zidina na kojima srpski ‘izaslanik’ snima video uradak na najokrutnijinačin u smrt su odlazili logoraši! A svakom izaslanstvu i dobronamjernom posjetitelju Kninske tvrđave sami pogled na ponosni barjak na vrhu tvrđave govori u kojoj je državi i koji zakoni vrijede. Svatko tko iti malo poznaje povijest borbe hrvatskog naroda za svojuslobodu i samobitnost zna da je za to proliveno puno hrvatske krvi i utkano puno života.

Svi gore navedeni događaji potvrđuju potrebu donošenja Zakona o zabrani veličanja svih totalitarnih režima koji suharali ovim prostorima kao i zabrane agresorskih jugoslavenskih te velikosrpskih simbola u RH, primjerice crvena zvijezda petokraka, kokarda… ‘, poručuje Turudić.

Dodaje kako nisu primjetili da su se o skandaloznom činu oglasili Milorad Pupovac ili Boris Milošević, ‘kao ni o činu terorizma Milorada Arsenića, a svakodnevno imaju medijskog prostora!’.

‘Nažalost, postoje i dežurni hrvatski ‘higijeničari’ koji se također ne oglašavaju po ovim pitanjima, dok će svi oni okupirati nacionalni medijski prostor ako je problem počinio hrvatski branitelj ili član njegove obitelji. Ali nadajmo se da će se dogoditi promjena stajališta koju je započeo predsjednik RH Zoran Milanović spoznavši da je ‘za dom spremni’ braniteljski pozdrav iz Domovinskog rata.

Navedena devijantna ponašanja opetovano ćemo doživljavati na teritoriju Republike Hrvatske sve dok se ne provedesveobuhvatna revizija velikosrpske i komunističke histografije jer je to uvjet bez kojeg se hrvatsko društvo ne možeslobodno razvijati.

Temelj stvaranja Hrvatske države je Domovinski rat kao i svi stvaratelji kroz povijest koji su ugradili dio sebe u nacionalni identitet, ali to ne žele prihvatiti oni koji našu Hrvatsku nisu željeli i ne žele ni danas. Oni su glavni odgovorni kočničari u reagiranju institucija na ovakve pojave koje se trebaju kazneno progoniti.

Dijagnozu smo uspostavili, adekvatnu terapiju treba prepisati koja bi trajno izliječila srpski imperiijalizam nateritoriju RH. I zato od hrvatskih institucija zahtijevamo promptnu reakciju, privođenje i procesuiranje svih velikosrba, četnika i svih onih koji se usude vrijeđati osjećaje hrvatskog naroda i pokušavaju provoditi projekt SANU na teritoriju RH! Ako su oni pojedinci u sustavu koji trebaju reagirati nesposobni, neka odstupe, ako griješe iz neznanja neka odstupe, a ako griješe s namjerom onda njih treba procesuirati’, poručuje Turudić.

Sad odjednom Pupovac ne broji krvna zrnca

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari