Connect with us

Lifestyle

Udruga Pravi Put koristi nove projekte za užu i širu zajednicu

Objavljeno

-

Udruga Pravi Put u ovoj godini i slijedećoj ima u svojim aktivnostima jedan od projekata razvoj seoskog i ruralnog turizma, kao i edukaciju u poljoprivrednim segmentima „potencijali poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini“,te „putevima ljekovitog bilja“.

Budući da se perspektiva poljoprivredne proizvodnje, osobito u zapadnom dijelu Hercegovine, ogleda u povoljnim klimatskim uvjetima, velikom broju različitih poljoprivrednih kultura, kvalitetnom poljoprivrednom zemljištu, proizvodima izvrsne kvalitete i tradicije, znanju i trudu poljoprivrednih proizvođača, cilj ove tribine je ukazati na sadašnje stanje i mogućnosti koje se nude poljoprivrednicima u ovoj prioritetnoj grani privrede.

Sve nas je zatekla ova globalna kriza koja je svakim danom drugačija, pokušavamo se prilagoditi svakodnevnim našim obvezama, životima i slično. Ali mi smo usmjerili svoje potencijale da učimo nešto novo, da nas na neki način ova pandemija ne zaokupira i psihički i fizički, da svojim primjerom dajemo i drugima ideje da rade i uče iz svoje okoline što to mogu uraditi. Bilo da je riječ o ruralnim ili urbanim mjestima.

Do sada smo imali dosta fizičkoga rada pri čišćenju, te smo kroz razne medijske kanale dali lokalne ili šire objavljivali da su nam potrebni volonteri, koji će kroz svoj doprinos ne samo raditi, već učiti, družiti se, umrežavati se, steći nove prilike, i naravno Udruga po Zakona o  volontiranju će ispuniti svoje obveze svakom volonteru, no nažalost nismo našli ljude koji su voljni se odazvati, tako da smo stupili preko naših inozemni kolega iz Austrije, Švicarske itd gdje su se rado odazvali volonteri na rad u periodu od 15-ak dana.

Naravno imajući dosadašnje iskustvo i ono što čini razliku ljudi mladih ,ali i inače u našoj zemlji i drugima je upravo ovo primjer. Važan dio projekta je i „putevima ljekovitog bilja“ gdje u narednom periodu moramo označiti u skladu sa prirodom i omogućiti prolaz da bi ljudima bilo dostupno ljekovito bilje.

Nas kao Udruga ova više od sedam godina rada je naučila da ,kao i pandemija koja je bila skoro dvije godine, moramo učiti iz okoline, drugačijim pogledima i usavršavanjem novih vještina se okrenuti u smjerovima koji su pred Vama.

Biti će nam drago da se uključite u naše projekte, te se javite putem emaila:

[email protected]  ili na www.udrugapraviput.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari