Connect with us

Reagiranja

UDRUGA ‘U IME OBITELJI’: Šimleša je lagao u emisiji kod Aleksandra Stankovića (VIDEO)

Objavljeno

-

Udruga ‘U ime obitelji’ danas je reagirala priopćenjem na nastup pisca i kolumnista Brune Šimleše u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je izjavio kako mu je volonterka Udruge ‘proklela kćer’.

Gostujući u Nedjeljom u 2, emisiji javne televizije – HRT-a, voditelja Aleksandra Stankovića, Bruno Šimleša, reklamirajući svoje knjige, naveo je kako mu je volonterka U ime obitelji “proklela kćer”.

Naslove “Šimleša u NU2: Pristaše Željke Markić su mi proklele kćer”, “ŠIMLEŠA KOD STANKOVIĆA ‘Pristaše Željke Markić proklele su mi kćer’”, “ŠIMLEŠA KOD STANKOVIĆA “Zbog mojih javnih istupa prokleli su mi kćer, palili moje knjige, a u inboks mi dnevno stižu prijetnje”  – prenijeli su Index, Jutarnji list, Nacional i drugi mediji.

A evo kako je Bruno Šimleša opisao isti događaj prije 4 godine, 23.5.2013., nekoliko dana prije kraja prikupljanja potpisa za referendum o braku, koje je trajalo od 12.5 do 26.5.2013. kada je u samo 2 tjedna prikupljeno više od 750 000 valjanih potpisa, sudjelujući u emisiji RTL televizije Studio 45, voditeljice Antonije Mandić.

Bruno Šimleša: “Ja se u potpunosti slažem da je u potpunosti sramotno i za svaku osudu bilo kakvo takvo reagiranje na neslaganje.(Napadi na volontere građanske inicijative U ime obitelji, opaska autora).

Jedna mi je gospođa prišla. Simpatično mi je prišla. Ja sam bio sa svojom kćerkicom. Pitala me da li hoću potpisati. Ja sam rekao da neću. Onda sam otišao. Ona me nazvala Sotonom. Što je bilo vrlo lijepo, krasno, milosrdno i suosjećajno od nje. Ja se nisam okrenuo, nisam uzvratio istim tonom, jer mislim da to nije prikladno za odrasle, zrele, odgovorne ljude.

Ne mislim da ona predstavlja cijelu organizaciju. Mislim da je to iznimka. Mislim da ima potpuno zdravih i lijepih volontera….

Takvih primjera ekstremizma ima, na žalost i s jedne i s druge strane. To je normalno, samo zato što je to toliko širokog razmjera. Niti vi možete kontrolirati tisuće volontera niti netko drugi može kontrolirati tisuće ljevičarskih aktivista i civilnih udruga. Na žalost, ima takvih ekstremista. Ali, mislim da se ne bismo trebali orijentirati previše na to. To je zabrinjavajuće, na moju radost nije u toliko velikom broju. S obzirom na toliko visoke tenzije, s obzirom na to da je to već pola godine jedna od top tema u našoj državi, s obzirom na to da su ljudi toliko jako podijeljeni.Ne omalovažavajući niti jedan takav incident,jer svaki se treba shvatiti ozbiljno. Na neki način bismo ih trebali i više očekivati i dobro je da ih ima toliko malo…”

A evo kako je isti događaj opisao 4 godine kasnije, u emisiji Aleksandra Stankovića, Nedjeljom u 2, emitiranoj jučer na HRT-u, 12.11.2017. godine.

Aleksandar Stanković: “Vaš društveni angažman je Vas doveo dotle da imate velike probleme s onima koji jako štuju Željku Markić. Kako to?”

Bruno Šimleša: “Moju omiljenu.”

Aleksandar Stanković: “Vašu omiljenu. Vi ste u nekim emisijama i nastupali s gospođom Markić. Ne znam kako je to završilo poslije emisije, ali u emisije nije izgledalo kao da ćete se pojesti. Međutim, kažete da imate problem s njezinim poštovateljima. Zašto? Kako? Na koji način se to manifestira?”

Bruno Šimleša: ” (…) Kad su se skupljali potpisi za referendum o braku, 2013.godine, mislim, uskoro će biti godišnjica.(…).
Bila je jedna zanimljiva situacija. Izlazio sam iz Vinogradske bolnice sa svojom kćerkom koja je bila na pregledu. Gospođa me moli da potpišem. Ja kažem da neću. Gospođa me moli da potpišem Ja kažem da neću. Ona je proklela moju kćer tada. Na što sam posebno osjetljiv. Na uvrede mene, vrijeđanja i sve to, koliko god da je bizarno, navikneš se. Ali, ne diraj mi kćer! Pogotovo ako se zalažeš za obitelj. Malo je problematično. Ja sam imao neku ludu prisebnost da zbog nje ne reagiram, inače sam dosta solidno kontroliran, nisam neka divlja osoba.”

Priče gospodina Šimleše se ne poklapaju. Jedno je govorio 2013. na RTL-u, a drugo 2017. na HRT-u. U ime obitelji je u mnogo navrata, sukladno svom načinu djelovanja u civilnom društvu, čak i u okolnostima kad su volonterke U ime obitelji fizički napadane tijekom prikupljanja potpisa, osudila svako vrijeđanje neistomišljenika, što je dr. Markić jasno izrekla i u emisiji Studio 45, 23.5.2013.

Istovremeno, iskorištavanje javne televizije za manipuliranje govorom mržnje, blaćenje više od 6,000 volontera inicijative U ime obitelji i iznošenje, po svemu sudeći, laži o tome da je netko prokleo malodobnu djevojčicu, kćer gospodina Šimleše je zastrašujuće. Ne samo kao metoda huškanja javnosti na druge ljude, s čijim se stavovima i djelovanjem gospodin Šimleša ne slaže, već kao prestrašan primjer zloupotrebe vlastitog djeteta – radi izigravanja žrtve i, u konačnici, kako se iz svega može zaključiti, radi reklamiranja i prodaje svojih knjiga, piše Narod.hr

Igor Peternel: Možemo li konačno saznati je li Stanković dobio stogodišnju time-sheare koncesiju

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari