Connect with us

Reagiranja

Udruga Udovica – Otvoreno pismo Predsjednici RH i Predsjedniku Vlade RH

Published

on

Poštovana predsjednice Republike Hrvatske i postovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

obraćamo Vam se nakon niza oprečnih reakcija u javnosti vezanih uz Marakešku deklaraciju, odnosno sporazum, a kojima smo bili izloźeni u dane sjećanja na naše pokojne.

Vaša javna prepucavanja, neslaganja i borbe za tko zna čije sve interese nisu naš problem i ne želimo se time zamarati ubuduće. Ono što želimo, očekujemo i u konačnici zahtijevamo od Vas ispunjavanje je Vaših temeljnih dužnosti, a to su zaštita suvereniteta Republike Hrvatske i sigurnosti hrvatskog naroda.

Možda vi niste primjetili ili to ne želite ali na području Republike Hrvatske nalaze se ljudi za koje ne znamo tko su, od kuda dolaze i kakve su im namjere, a ušli su u naš državni teritorij protivno svim zakonima. Sve više je naših državljana uznemireno i oštećeno od strane tih nepozvanih gostiju i sve je veća ugroza osobne i nacionalne sigurnosti.

život u strahu za svoju imovinu,svoju  osobnu sigurnost kao i sigurnost svojih najbljižih nije život kojeg Hrvati i svi ostali građani Republike Hrvatske zaslužuju a nakon svih silnih patnji proživljenih u Domovinskom ratu i ogromnih žrtava koje su  dali za slobodu.

Mi smo kao narod prošli pakao rata i vrlo dobro znamo kako je to kada ostaneš bez svega i postaneš izbjeglica. Shodno tome, imamo izraženu empatiju prema takovoj skupini ljudi, no ova grupacija to zasigurno nije.

Ovo nisu izbjeglice jer ne dolaze iz zemalja pogođenih ratom, već su razlozi njihova dolaska neke sasvim druge prirode.

Dapače, ne samo u Hrvatskoj već i u mnogim drugim zemljama, potvrdili su svojim ponašanjem i djelovanjem kako među njima ima i onih koji imaju vrlo opasne namjere, da ne kažemo kako je opravdana sumnja i na možebitne teroriste.

Ovo izbjeglice nisu i nemojte nam bacati prašinu u oči.

Sloboda našeg naroda plaćena je najskupljom mogućom cijenom – krvlju naših najmilijih i suzama nas i naše djece! Nitko se i ni za koje ili čije interese na svijetu nema pravo kockati sa tom slobodom.

Molimo Vas da nas ubuduće poštedite pojašnjavanja i raznih tumačenja što je Marakeška deklaracija i čemu ona sluźi jer njena forma i njen sadrźaj nisu naš problem. Naš su problem oni koji ugroźavaju naš mir, sigurnost i slobodu, a vaša je temeljna duźnost da taj problem riješite.

Ako to ne źelite ili niste sposobni za to odstupite sa duźnosti na koje ste došli voljom hrvatskog naroda i prepustite narodu da izabere nove ljude koji su dostojni svoje zadaće.

Od Vas  očekujemo i prihvaćamo isključivo javno obraćanje naciji u kojemu jasno i glasno dajete do znanja kako Hrvatska neće podrźati Marakešku deklaraciju niti bilo što slično njoj.

Nama je naša zemlja sveta i dosta nam je da se sa njom igra i trguje.

U ime Udruge udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH

grad Zagreb i zagrebačka županija

Rozalija Bartolić

U ime Udruge obitelji umrlih Hrvatskih branitelja RH

Tanja Polić Marković

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari