Connect with us

Reagiranja

Udruga veterana 7. GBR ‘Puma’: Je li predsjednik Milanović uopće svjestan što je rekao

Objavljeno

-

Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“ zgrožena je izjavom predsjednika Zorana Milanovića o tome kako spomen ploču poginulim HOS-ovcima treba maknut, bacit negdje“, te kako „Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio ’91. godine pod ‘Za dom spremni’, nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz ’41. godine”.

Nama, veteranima 7. gardijske brigade „Puma“, navedena izjava predsjednika Milanovića je sporna, nelogična, glupa i bezosjećajna, te je mi najoštrije osuđujemo. Predsjednik bi „bacio negdje“, valjda u smeće, spomen ploču poginulim hrvatskim braniteljima. Ti isti branitelji su poginuli u obrani slobode i nezavisnosti današnje Republike Hrvatske. Danas se na čelu te iste Republike Hrvatske nalazi Zoran Milanović. Nelogično i glupo je da predsjednik države pljune na žrtvu tih istih ljudi koji su mu, doslovno, omogućili da može biti predsjednik. Nama nije jasno je li predsjednik Milanović uopće svjestan što je svojom kratkom rečenicom rekao.

Mi ne možemo ući u njegovu glavu i njegove misli, i ne možemo znati što je on u tom trenutku mislio. I je li uopće mislio. Sudeći po njegovim idućim rečenicama, predsjednik Milanović misli da su se svi koji su se borili pod sloganom „Za Dom – Spremni“, ujedno borili i za obnovu NDH. Predsjednik Milanović ulazi u misli i osjećaje tadašnjih branitelja. Kao Vidoviti Milan, pretpostavlja da su oni sanjali nekakvu državu iz povijesti i za nju išli ginuti.

Dragovoljci HOS-a su dio pobjedničke Hrvatske vojske koja je časno i pošteno pobijedila u Domovinskom ratu, oslobodila ovu zemlju i bilo kakvo poistovjećivanje s nekim drugim vojskama ili totalitarnim režimima iz prošlosti za nas veterane je sramotno i neprihvatljivo.

Predsjednik Milanović pokazuje bezosjećajnost prema žrtvi koju su branitelji HOS-a podnijeli u Domovinskom ratu, bacio bi ih u smeće jer su po njemu svi oni ustaše ili restauratori ustaštva. Predsjednik generalizira, pretpostavlja, jer mu je tako lakše dehumanizirati branitelje HOS-a. Po njemu oni više nisu ni branitelji, oni su neke fantomske ustaše, a samim time i protivnici današnje Republike Hrvatske kojoj je on predsjednik. Predsjednik ignorira povijesnu činjenicu da je današnja Republika Hrvatska nastala i na žrtvi branitelja HOS-a. Koliko god je on „zaboravljao“ to je i dalje povijesna činjenica.

Ovakvi nekulturni incidenti, ako dolaze od bilo koje osobe iz javnog života, sasvim su neprihvatljivi. A još manje su prihvatljivi kad dolaze od predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika OS RH.

Za Dom spremni – Domovini vjerni

SEMPER PRIMUS

Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari