Connect with us

Razno

Udruga veterana, vojnika i domoljuba održala završnu konferenciju EU projekta ‘Briga za bližnje’

Objavljeno

-

U okviru ovogodišnje regionalne konferencije Adria Interaction – Udruga Veterana, vojnika i domoljuba održala je završnu konferenciju svog drugog uspješno provedenog EU projekta “Briga za bližnje”.

Predsjednik udruge g. Dražen Hrženjak predstavio je okupljenima rezultate projekta koji je prijavljen i odobren u okviru ESF poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.”, a svojevrsni je nastavak prethodno provedenog projekta “Briga za branitelje” jer se kroz isti pružila usluga pomoći i potpore starijim članovima obitelji poginulih, nestalih ili preminulih branitelja.

Projekt je započeo u lipnju prošle godine, a istim se željelo omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 4 prethodno nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina s nižom razinom obrazovanja te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijala kroz sudjelovanje u verificiranim programima osposobljavanja kroz 18 mjeseci provedbe (do prosinca 2021.).

Kroz projekt su zaposlene četiri prethodno nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (partner na projektu) i s najviše završenom srednjom školom.

Kroz 12 mjeseci rada na projektu, zaposlenice su pružale usluge pomoći i potpore osobama starijima od 65 godina (pomoć u održavanju higijene, dostava namirnica i slično).

U sklopu projekta, sve su zaposlenice završile verificirane programe osposobljavanja koji im se upisuju u radnu knjižicu (dvije za gerontodomaćice i dvije za pomoćne dadilje), čime im je povećana konkurentnost na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Vrijednost projekta je 371.460,00 HRK, od čega je 85% sredstava osigurala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge veterana, vojnika i domoljuba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari