Pratite nas

Reagiranja

Udruga Zavjet – “Prezentacija demokratskog rječnika jednog jadnika”

Objavljeno

na

“Dajemo premijeru Oreškoviću 24 sata da smijeni ministra Crnoju, inače ćemo pokrenuti postupak za opoziv u Saboru”, jučer reče Milanović i ostade živ, navodi u priopćenju Udruga Zavjet – Udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, čije reagiranje prenosimo u cijelosti:

[ad id=”93788″]

To je prezentacija demokratskog rječnika jednog jadnika, izgubljenog u vremenu, koji nije smio ili nije htio sudjelovati u ratu, bio je kukavica ili izdajica, da ne rabimo prostije a originalne narodne riječi.

udruga zavjetVrijeđao je Milanović i ranije branitelje, trpjeli smo jer je naše ratovanje bilo za domovinu i demokraciju, a ta se naša demokracija pokazala u punom svijetlu kada su jugonostalgičari i titoisti dobili prigodu da na izborima daju vlast svome Račanu, svome Milanoviću i njegovoj bratiji koja ih je trebala odvesti u budućnost prošlosti! Četiri godine iza nas su pokazali da je to nemoguća misija i za holivudske filmaše, a poglavito za srednjoeuropsku zemlju kakva je Hrvatska.

Izbori koje smo imali pokazuju koliki dio nacije se probudio, otrijeznio od zabluda i shvatio čemu treba stremiti i gdje pripada i da to nije ideološko opredjeljenje nego životna stvarnost. Da nije posrijedi ideološko sljepilo u državi i da kurs demokratskih promjena nema alternative, potvrdili su način i forma stvaranja nove Hrvatske vlade. Imperativ je znanje, struka, izlazak države iz svih kriza, poglavito gospodarske. Treba li ponoviti da su takve naznake pozitivne promjene svi primijetili i pozdravili, osim Milanovića i njegova SDP-a!?

Poraženi od naroda, uplakani zbog gubitka privilegija i fotelja, najprije su se okomili na novog mandatara vlade! Milanović ga je nazvao prosječnim financijskim kadrom negdje iz srednjeg reda velike firme! Na njegovo razočaranje, nitko nije reagirao. Sljedeći je napad bio upućen novom ministru kulture. Gard i inteligencija tog ministra vrlo brzo ih je odvratila od daljnjih napada i uvreda. Pomislismo, ispucao Milanović svo streljivo, vraćamo se normalnom životu, a ono on i njegovi udariše po ministru branitelja. Kako udariti po hrvatskim braniteljima vjerojatno mu je upute dala ona polovina članova njegove odlazeće vlade, koja ratna iskustva stekoše na Martićevim balvanima, jer već smo konstatirali, naš Zoki ratnih iskustava nema! Svjestan da vremena nema, u namjeri da se ipak dokopa Banskih dvora, u igru gura zadnje adute umiruće moći, pa kroz informativne emisije razotkriva koji su to mediji koje on kontrolira, a one koje ne kontrolira represivnim mjerama gasi iz etera, jer tko se to usudio da narodu oči otvara i o njemu i njegovim bilo što govori. Isključio je TV Z1, propisao mjere i sve bi bilo u okvirima planiranog da se dio građana, predstavnici kulturnog i znanstvenog svijeta, nije solidarizirao s braniteljima i krenuo u prosvjed. Mirni prosvjed nezadovoljstva nabijen emocijama zbog zabrane isticanja svake nacionalne, kulturološke i svake druge pripadnosti Hrvatskoj i

hrvatstvu, povedoše stopostotni invalidi, odlikovani branitelji, časnici, djeca poginulih branitelja i da ne nabrajamo sve koji tu prigodu iskoristiše da pokažu i iskažu stanje u kojem su!

Te i takve odlazeći premijer, jugonostalgik, ne propusti za kraj još jednom uvrijediti, pa prosvjednu kolonu nazva filofašističkim maršem! Pa bravo Milanoviću, oni su ti državu napravili, upravo ti ljudi sa prosvjeda, u invalidskim kolicima, u lošoj odjeći, sa još lošijim tretmanom i standardom! Da, oni su ginuli i ostavljali dijelove tijela diljem lijepe naše, oni su ratovali dok si se ti šepurio po ministarstvu vanjskih poslova i učio diplomatsku drskost.

Ti si najveći Sanaderov grijeh!

Ako je i od tebe, momčino kukavička, previše je! U svojoj ispraznoj biografiji si navodio da si se bavio boksom, valjda si mislio time napraviti gard neustrašivog ili spremnog? Da, od većine krupnije i spremnije izgledaš, ali oni ti i tom prigodom poručiše, i tebi i svima koji zaboraviše tko državu napravi, jasno i glasno: “Za dom spremni”, a ne zaboravi, takvim je uvijek ’91, i mada sakati, žgoljavi, sada već dobro stari, moraš znati: pet su im godina kalašnjikov, argentinka i uzi bili dio tijela! To šaka ne zaustavi, Milanoviću!

Ne boj se, ne prijetimo ti, samo branitelje više nikada u usta ne uzimaj!

Dragi i poštovani prijatelji branitelji, vrijeme je da se obuku svečane odore, svečane su i one ratne, one su i svečane i svete. Vrijeme je da generalski zbor HV-a i HVO-a cijeli ode u Hrvatski Sabor, svoj Sabor, da mladi Peđa Grbin, gospođa Mast Tras As i svi vi kojima je Domovinski rat davno svršeno vrijeme, vidite tko vam osigura te klupe u kojima sjedite i tko vam napravi pa dade državu na upravljanje!

Vrijeme je da baš u tim klupama sazrije poštovanje prema braniteljima, da tu zaživi ideja da branitelji sami sebi predlažu i biraju nadstranačkog ministra. Građansku državu smo pravili, građanska prava ćemo i poštivati, po njima kada zaslužimo slobodno nas sankcionirajte, ali poštivanje i poštovanje nam morate ukazivati dok ijedan od nas živi.

A ti, Milanoviću, i vi svi Milanovići koji ste mogli biti dio nas, a niste htjeli, po onoj Božjoj: “Ne izusti imena moga uzalud!”

Udruga Zavjet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?

Objavljeno

na

Objavio

Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Koja Thompsonova pjesma veliča Maksa Luburića tj. od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?

Emir Hadžihafizbegović, BiH glumac, koji je nedavno na N1 televiziji izrekao gnjusne laži o Thompsonu kad je ustvrdio da on ima pjesmu “Srbe na vrbe” a danas gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, ispričao se mnogim Hrvatima koji su imali neugodnosti zbog toga ali nije se ispričao samo onome kome je najviše i trebao, onome o kojem je pričao laži, a to je Marku Perkoviću Thompsonu.

Nadalje je Emir kazao kako bi on rado otišao na koncert Marka Perkovića Thompsona kad bi se ovaj ogradio od nekih svojih pjesama, kako je rekao da on ne može pristati na onu vrstu skladbe koja veliča Maksa Luburića.

Dakle, izjave Emira Hadžihafizbegovića se prelijevaju iz stare u novu laž jer kao što je u prethodnoj emisiji izmislio da Thompson ima pjesmu “Srbe na vrbe” tako i danas širi laži o tome kako neke njegove pjesme veličaju Maksa Luburića.

Naravno, sve te laži se plasiraju uz odobravanje i navođenje voditelja Aleksandra Stankovića koji i te kako dobro zna da Thompson nema niti jednu takvu, a niti sličnu pjesmu.

Budući Emir Hadžihafizbegović tvrdi drugačije, mi ga pozivamo da nam kaže, koja Thompsonova pjesma veliča Maksa Luburića, tj. od kojih svojih pjesama bi se Thompson trebao ograditi?

Ispod objave nalazi se link koji vodi na Thompsonovu web stranicu s izdatim albumima, nazivima i tekstovima svih Thompsonovih pjesama.

Menadžment Marka Perkovića Thompsona

Čovjek sa stotinu lica, a ni jedno pravo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

SUMRAK ZDRAVOG RAZUMA: OPSKURNI GEJ IZ SRBIJE ‘UREĐIVAO’ BI HRVATSKU PO SVOJOJ MJERI

Objavljeno

na

Objavio

Svaki šljam, protuha, nikogović, čudak i bedak koji se dovuče tko zna od kuda, kod nas može dobiti pozornost u medijima – ali pod uvjetom da pljuje po hrvatskom narodu, Katoličkoj crkvi i vrijednostima do kojih drži velika većina građana. Po tomu je Hrvatska izuzetak ne samo u europskim, nego i svjetskim razmjerima. Nigdje se više šljama nije nakrcalo (po glavi stanovnika) nego kod nas, upravo zato što je ovo (nažalost) pogodna društvena klima za razvoj  štetočina te vrste.

Prije nešto više od godinu dana u Hrvatsku se iz Srbije dovukao jedan od takvih: Ivan Zidarević, gej po profesiji (jer, biti gej u Hrvatskoj je jedno od najunosnijih zanimanja), točnije, u pitanju je sredovječni gej. I u prvim medijskim nastupima (kod nas je događaj “vrijedan” svake medijske pozornosti kad se kakva srbijanska protuha takvih seksualnih sklonosti dovuče u Hrvatsku, zar ne!?), gej Zidarević imao je profinjeno i uljuđeno lice. Tako je, primjerice za medije tada izjavio:
“Tražit ću državljanstvo. Hrvatsku volim i poštujem sve njezine zakone. Tu želim živjeti i zbog toga i radim sve što mogu da je učinim još boljom.”
Večernjak je članak o tako “bitnoj” i s društvenog stanovišta “relevantnoj” osobi objavio pod naslovom:”Gej sam i iz Srbije, ali u Zagrebu mi je život sjajan” (koja promocija Hrvatske – bravo za Večernjak!). (Vidi: https://www.vecernji.hr/zagreb/gej-sam-i-iz-srbije-ali-u-zagrebu-mi-je-zivot-sjajan-1238186; istaknuo: Z.P.)

I primirio se neko vrijeme Srbijanac (u toj “dobroj” Hrvatskoj kojom je bio jako zadovoljan), a onda ipak shvatio kako ta Hrvatska baš i nije najbolja, pa odlučio mijenjati je “nabolje” i to, kako drugačije, nego napadima na Katoličku crkvu. Nije ostao u svojoj Srbiji i nju “mijenjao nabolje” uklanjajući svetosavske križeve i crkvene zastave iz javnih prostora (jer bi mu tamo po kratkom postupku “prebrojali rebra” – i to je najmanje što bi mu se moglo dogoditi), nego se dovukao nama u Zagreb praviti ovdje nered i provoditi svoje bolesne naume.

Projekt kojega je nedavno pokrenuo opskurni Zidarić (dakako, kao produžena ruka nalogodavaca koji su ga gurnuli u prvi plan a okupljeni su u “Europsku civilnu inicijativu”) je uklanjanje raspela iz osnovne škole u Dugavama, pod krinkom “sekularizma” i to pozivanjem na Ustav. Dakako, jadni i nedopečeni Zidarić s razinom IQ ispod prosjeka, pojma nema kako je njegovo pozivanje na Članak 41. Ustava Republike Hrvatske potpuno promašeno. Nalogodavci koji su ga gurnuli u prvi plan samo zato što je Srbin i gej, vjerojatno nisu ni čitali spomenuti članak Ustava, jer da jesu, znali bi što u njemu piše.
Članak 41. Ustava Republike Hrvatske kaže sljedeće:

“Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.

Vjerske zajednice, slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, socijalne i dobrotvorne ustane te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju pomoć i zaštitu države.” (Vidi: https://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske; istaknuo: Z.P.)

Kako bi se netko pozvao na Ustav s tvrdnjom da je narušena sekularizacija (time što se Katolička crkva miješa u poslove države), morao bi dokazati da raspelo u osnovnoj školi u Dugavama INSTITUCIONALNO narušava načelo sekularizacije, tj. institucionalni odnos Crkve i države (na štetu države), a to, uvjeren sam, ne bi pošlo za rukom ni najvećim pravnim ekspertima.

Da ne bude zabune, Srbijanac Zidarević (koji još uvijek nema hrvatsko državljanstvo – a što i sam priznaje), u političkom je pogledu agitator Milorada Pupovca i njegovog SDSS-a. Ne bi me začudilo da se pojavi u dogledno vrijeme u SNV-u na domjenku gdje bi sa svojim idolima Miloradom, Dejanom i ostalima lomio pogaču, jer Srpska pravoslavna crkva i njezin velikosrpski svetosavski diskurs očito nisu smetnja “pro-europskim” težnjama i shvaćanjima “Europske civilne inicijative” i nedozrelog jadnika Zidarevića koji je samo puko sredstvo u rukama mnogo lukavijih igrača, ništa drugo.

Pogledajte ovu agitaciju Zidarevića za listu 24 na proteklim EU izborima (lista SDSS-a, odnosno, Milorada Pupovca i Dejana Jovića), pa sami prosudite tko nam to “uređuje” Hrvatsku: https://youtu.be/sXsy2R_8aLw.

Nije on sam po sebi problem, naravno da nije, niti tog nesretnika treba uzimati ozbiljno i kriviti što ga (za sitne novce) koriste kao najamnika oni koji ga guraju ispred sebe u prvi ešalon (jer, kud ćeš bolje kombinacije za “pro-europski društveni aktivizam” u Hrvatskoj od Srbina koji je gej – to je materijal koji se može samo poželjeti i mora obvezno iskoristiti!), ali sve skupa je pokazatelj jednog bolesnog stanja u dijelu našeg društva, poput temperature kod teškog bolesnika i iza opskurnih likova kakav je ovaj valja se nešto mnogo ozbiljnije i zloćudnije.

Na projektu harange protiv temeljnih vrijednosti što ih zastupa i do kojih drži golema većina građana u Republici Hrvatskoj (obitelji, vjere i konzervativnog svjetonazora), okupila se naoko raznolika bulumenta objedinjena u “progresivne snage” (od onih koji radikalno nameću LGBTIQ ideologiju kao društveni mainstream, do neokomunističkih, kvaziliberalnih, anarhističkih i ultra-lijevih pokreta, stranaka i skupina) i svima je zajedničko to što javno, otvoreno i agresivno zagovaraju destrukciju tih vrijednosti – i to je njihov program i njihova ideologija. Oni drugog sadržaja nemaju. Ova destrukcija je jedini amalgam koji ih povezuje.

I imaju još nešto zajedničko: velika većina ih je na sisi zvanoj državni proračun. Drže je čvrsto i ne puštaju. Tako imamo paradoks da tu destrukciju svojim novcem (preko poreza i drugih dažbina) uglavnom financiraju građani koji su njezina meta.
Sustav je to koji omogućava šljamu i parazitima pretvaranje svojih destruktivnih ideja u profitabilan biznis. Deseci tisuća njih žive od toga – od blaćenja ove zemlje i pljuvanja u lice njezinim građanima, ponajprije nama Hrvatima i katolicima. I to je kod nas “društveni aktivizam”.
Ni jedna druga konfesija nije na udaru, samo Katolička crkva!

Toj se destrukciji i dekadenciji mora pružiti otpor po svaku cijenu i svim legalnim i legitimnim sredstvima, ponajprije dosljednom obranom kršćanskih vrednota, našeg svjetonazora i svetinja do kojih držimo.

Nisu oni mjerilo ovog društva niti će ikad biti. Jer, kad bi se to dogodilo, svakomu od nas bi bilo jasno da su nastupila posljednja vremena – sumrak civilizacije i zdravog razuma.

Zlatko Pinter

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari