Pratite nas

Reagiranja

Udruga Zavjet – “Prezentacija demokratskog rječnika jednog jadnika”

Objavljeno

na

“Dajemo premijeru Oreškoviću 24 sata da smijeni ministra Crnoju, inače ćemo pokrenuti postupak za opoziv u Saboru”, jučer reče Milanović i ostade živ, navodi u priopćenju Udruga Zavjet – Udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, čije reagiranje prenosimo u cijelosti:

[ad id=”93788″]

To je prezentacija demokratskog rječnika jednog jadnika, izgubljenog u vremenu, koji nije smio ili nije htio sudjelovati u ratu, bio je kukavica ili izdajica, da ne rabimo prostije a originalne narodne riječi.

udruga zavjetVrijeđao je Milanović i ranije branitelje, trpjeli smo jer je naše ratovanje bilo za domovinu i demokraciju, a ta se naša demokracija pokazala u punom svijetlu kada su jugonostalgičari i titoisti dobili prigodu da na izborima daju vlast svome Račanu, svome Milanoviću i njegovoj bratiji koja ih je trebala odvesti u budućnost prošlosti! Četiri godine iza nas su pokazali da je to nemoguća misija i za holivudske filmaše, a poglavito za srednjoeuropsku zemlju kakva je Hrvatska.

Izbori koje smo imali pokazuju koliki dio nacije se probudio, otrijeznio od zabluda i shvatio čemu treba stremiti i gdje pripada i da to nije ideološko opredjeljenje nego životna stvarnost. Da nije posrijedi ideološko sljepilo u državi i da kurs demokratskih promjena nema alternative, potvrdili su način i forma stvaranja nove Hrvatske vlade. Imperativ je znanje, struka, izlazak države iz svih kriza, poglavito gospodarske. Treba li ponoviti da su takve naznake pozitivne promjene svi primijetili i pozdravili, osim Milanovića i njegova SDP-a!?

Poraženi od naroda, uplakani zbog gubitka privilegija i fotelja, najprije su se okomili na novog mandatara vlade! Milanović ga je nazvao prosječnim financijskim kadrom negdje iz srednjeg reda velike firme! Na njegovo razočaranje, nitko nije reagirao. Sljedeći je napad bio upućen novom ministru kulture. Gard i inteligencija tog ministra vrlo brzo ih je odvratila od daljnjih napada i uvreda. Pomislismo, ispucao Milanović svo streljivo, vraćamo se normalnom životu, a ono on i njegovi udariše po ministru branitelja. Kako udariti po hrvatskim braniteljima vjerojatno mu je upute dala ona polovina članova njegove odlazeće vlade, koja ratna iskustva stekoše na Martićevim balvanima, jer već smo konstatirali, naš Zoki ratnih iskustava nema! Svjestan da vremena nema, u namjeri da se ipak dokopa Banskih dvora, u igru gura zadnje adute umiruće moći, pa kroz informativne emisije razotkriva koji su to mediji koje on kontrolira, a one koje ne kontrolira represivnim mjerama gasi iz etera, jer tko se to usudio da narodu oči otvara i o njemu i njegovim bilo što govori. Isključio je TV Z1, propisao mjere i sve bi bilo u okvirima planiranog da se dio građana, predstavnici kulturnog i znanstvenog svijeta, nije solidarizirao s braniteljima i krenuo u prosvjed. Mirni prosvjed nezadovoljstva nabijen emocijama zbog zabrane isticanja svake nacionalne, kulturološke i svake druge pripadnosti Hrvatskoj i

hrvatstvu, povedoše stopostotni invalidi, odlikovani branitelji, časnici, djeca poginulih branitelja i da ne nabrajamo sve koji tu prigodu iskoristiše da pokažu i iskažu stanje u kojem su!

Te i takve odlazeći premijer, jugonostalgik, ne propusti za kraj još jednom uvrijediti, pa prosvjednu kolonu nazva filofašističkim maršem! Pa bravo Milanoviću, oni su ti državu napravili, upravo ti ljudi sa prosvjeda, u invalidskim kolicima, u lošoj odjeći, sa još lošijim tretmanom i standardom! Da, oni su ginuli i ostavljali dijelove tijela diljem lijepe naše, oni su ratovali dok si se ti šepurio po ministarstvu vanjskih poslova i učio diplomatsku drskost.

Ti si najveći Sanaderov grijeh!

Ako je i od tebe, momčino kukavička, previše je! U svojoj ispraznoj biografiji si navodio da si se bavio boksom, valjda si mislio time napraviti gard neustrašivog ili spremnog? Da, od većine krupnije i spremnije izgledaš, ali oni ti i tom prigodom poručiše, i tebi i svima koji zaboraviše tko državu napravi, jasno i glasno: “Za dom spremni”, a ne zaboravi, takvim je uvijek ’91, i mada sakati, žgoljavi, sada već dobro stari, moraš znati: pet su im godina kalašnjikov, argentinka i uzi bili dio tijela! To šaka ne zaustavi, Milanoviću!

Ne boj se, ne prijetimo ti, samo branitelje više nikada u usta ne uzimaj!

Dragi i poštovani prijatelji branitelji, vrijeme je da se obuku svečane odore, svečane su i one ratne, one su i svečane i svete. Vrijeme je da generalski zbor HV-a i HVO-a cijeli ode u Hrvatski Sabor, svoj Sabor, da mladi Peđa Grbin, gospođa Mast Tras As i svi vi kojima je Domovinski rat davno svršeno vrijeme, vidite tko vam osigura te klupe u kojima sjedite i tko vam napravi pa dade državu na upravljanje!

Vrijeme je da baš u tim klupama sazrije poštovanje prema braniteljima, da tu zaživi ideja da branitelji sami sebi predlažu i biraju nadstranačkog ministra. Građansku državu smo pravili, građanska prava ćemo i poštivati, po njima kada zaslužimo slobodno nas sankcionirajte, ali poštivanje i poštovanje nam morate ukazivati dok ijedan od nas živi.

A ti, Milanoviću, i vi svi Milanovići koji ste mogli biti dio nas, a niste htjeli, po onoj Božjoj: “Ne izusti imena moga uzalud!”

Udruga Zavjet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

HRS prijavio Federalnu TV RAK-u zbog emisije ‘Mreža’ od 14.01.2019.

Objavljeno

na

Objavio

HRS je danas uputio prijavu RAK-u u kojoj traži od ove agencije postupanje u skladu sa svojim ovlastima i određivanje odgovarajućih kazni Federalnoj TV zbog pristranog izvješćivanja i podsticanja na mržnju u emisiji „Mreža“ emitiranoj 14.01.2019.

Više je deplasirano i govoriti o tome kako je FTV kao dio javnog RTV servisa u biti propagandistički instrument u rukama bošnjačke političke oligarhije. Međutim, uvijek nas dodatno neugodno iznenadi razina neprofesionalizma i pristranosti urednika i autora te tv kuće.

Emisija „Mreža“ Federalne televizije emitirana 14.01.2019. pokazuje da tom neprofesionalizmu jednostavno nema kraja.

Emisija je posvećena u potpunosti ratnohuškačkom ocrnjivanju hrvatske i srpske politike kao destabilizirajućim faktorima i prikazivanju bošnjačke politike kao jedine ultimativno pravedne i valjane, i to utjelovljene u Šefiku Džaferoviću i efendiji Mustafi Ceriću kao moralnim vertikalama.

„Sporazum Čović – Dodik kao nastavak politike 90ih i sporazuma Milošević – Tuđman“, „teritorijalni apetiti susjeda ne jenjavaju“, „ratni planovi se planiraju realizirati u miru“, itd. su samo dio uredničkih stavova koji se mimo svih profesionalnih kodeksa proturaju kao činjenice. Sve to uz zvuke dramatične glazbe i fotografije Miloševića/Tuđmana, Karadžića/Bobana.

Nakon emisije kod gledatelja koji nema pojma o povijesti i odnosima u BiH stvara se dojam kako su Srbi separatistička krvoločna stvorenja, a Hrvati izdajnici koji ne prežu od protjerivanja i ubijanja svog naroda samo da ostvare svoje političke vizije o entitetu.

Po urednicima FTV-a sve što se danas događa u BiH je nastavak razgovora Milošević – Tuđman, a zaboraviše razgovore Zulfikarpašić/Filipović – Karadžić/Koljević iz lipnja 1991. ili Izetbegović/Krajišnik iz rujna 1993. Deklaracija Izetbegovića i Krajišnika iz 1993. je jedini dokument kojeg je otac bošnjačke domovine uistinu poštovao i prvi put pristao na srpsku emancipaciju u BiH.

Vrh licemjerstva i laži FTV-a je stav po kojem je 200 000 Hrvata iz RS-a protjerano, a da su se Hrvati iz Središnje Bosne i drugih krajeva sami potjerali sa svojih ognjišta i da je za to odgovorna genocidna UZP politika. Hrvati se etnički samo-očistili, a Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su, po autorima Mreže, najveće žrtve i jednih i drugih. Što kaže Agencija za statistiku?

Statistika naselja koja su promijenila nacionalnu strukturu, u odnosu na 1991., po entitetima izgleda ovako: u Federaciji 252 srpskih, a 93 hrvatska naselja je postalo bošnjačkim, dok je 30 bošnjačkih, a 33 srpska postala hrvatskim, dok niti jedno naselje nije postalo srpsko; u RS-u 182 bošnjačkih, a 61 hrvatska naselja su postala srpskim, dok je 7 srpskih i 5 hrvatskih postalo bošnjačkim naseljima.

Ovi podaci dokazuju drugačiju sliku od one koju FTV promovira, a to je da 357 naselja u BiH ratnim djelovanjem, što u ratu, što u miru, postalo je većinski bošnjačkom, 243 srpskom, a 63 hrvatskom sredinom.

Dakle, krvoločni Srbi i genocidni Hrvati svojim ratnim djelovanjem nisu zajedno „etnički očistili“ naselja kao njihovi federalni i državni partneri.

Zašto ovo iznosimo? Urednici i novinari FTV-a, ukoliko žele objektivno i profesionalno raditi svoj posao, onda svoje tvrdnje moraju potkrijepiti, a ne arbitrarne stavove nuditi pod činjenicama, otvoreno se stavljajući na stranu bošnjačke političke elite.

Koliko to patološki daleko ide ponajbolje je pokazao prilog o pravoslavnoj crkvi kao utjelovljenju i glavnim nositeljima zločinačko separatističke politike, na koju jedino islamska zajednica može i mora dati valjan odgovor u cilju zaštite BiH kao države.

Smatramo kako je RAK, na čelu sa Vijećem agencije moralo po dužnosti djelovati ne samo u ovom slučaju, nego i ranije, budući da je pristranost i neprofesionalizam Federalne TV postao pravilom.

Budući da je reakcija izostala, uputili smo prijavu. Uz to, na kraju pozivamo HDZ BiH da prije nego što optuže sarajevske medije za širenje mržnje, priupitaju svoje ljude po institucijama, poput Zorana Tomića i Nine Ćorića koji sjede u Vijeću RAK-a, što su uradili po tom pitanju. Upravna vijeća su i obveze, nisu samo novčane naknade za (ne)rad.

HRS

 

 

NEĆE BITI KALIFATA DOK JE SRBA I HRVATA!

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U Republici Hrvatskoj, 15. siječnja zapisan je zlatnim slovima.

Objavljeno

na

U Republici Hrvatskoj, 15. siječnja zapisan je zlatnim slovima. Toga dana, 1992., naša je država, nakon proglašenja neovisnosti, (25. lipnja 1991.) priznata kao suverena i samostalna!

Europska zajednica, koju su činile 12 zemalja (Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Španjolska i Velika Britanija) objavile su zajedničku odluku kojom priznaju  Republike Hrvatsku i Sloveniju.

Toga dana, u Zagrebu je otvorena njemačka ambasada, što znači da je ova država prva koja je uspostavila diplomatske odnose s Republikom Hrvatskom.

Bila je to iznimno radosna vijest za sve građane naše države, a poglavito za hrvatske branitelje.

U večernjim satima, toga 15. siječnja, na zagrebačkom središnjem trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, spontano se okupio veliki broj građana u slavljeničkom raspoloženju. Među okupljene  došao je i prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman.

Rekao je: „Kako bih mogao izdržati u svom uredu, a da nisam sa svojim narodom. Moj dan je protekao radno, kao obično, ali isto tako i posebno. Dan za koji smo živjeli svi mi kao i naši preci. Stvorili smo međunarodno priznatu Hrvatsku. Slavimo noćas, a onda zasučimo rukave na izgradnji nove demokratske države“ te dodao da će ovaj datum „biti uklesan zlatnim slovima u cijelu povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu, između Mure, Drave, Dunava i Jadrana“.

Dva dana nakon toga, u Hrvatsku je doputovao Francessco Cossiga, predsjednik Republike Italije, prvi strani državnik koji je službeno posjetio Republiku Hrvatsku, a samo dan poslije  u Zagreb je stigao i austrijski ministar vanjskih poslova dr. Alois Mock, i bio nazočan svečanom polaganju ploče s natpisom: Ambasada Republike Austrije (na Jabukovcu).

Ostalo je povijest.

Za ovaj iznimno značajan događaj, najviše su zaslužni hrvatski branitelji, od kojih su mnogi već tada dali svoje živote i zdravlje za ovo što danas imamo.

Međutim, kako vrijeme ide, sve se manje pozornosti pridaje danu priznanja Republike Hrvatske, baš kao i svemu drugome što je vezano uz Domovinski rat.

Ovaj bi se datum u školama posebno trebao isticati, a ne da djeca nemaju pojima što se u Hrvatskoj dogodilo sredinom siječnja 1992.

Jedan dio hrvatskih građana, a poglavito političara, ponašaju se kao da smo ostvarili „banana republiku“, a ne državu.

Tog 15. siječnja 1992., kada je Hrvatska postala međunarodno priznata, gotovo trećina zemlje bila je pod srpskom i inom okupacijom.

Također je neshvatljivo da Hrvati općenito malo drže do svojih blagdana, iako vole isticati kako to lijepo i raskošno rade, primjerice, Amerikanci. Jedan dobar dio naših građana  „bučno proslavlja“ blagdane,  odlazeći u shoppinge, na ljetovanja ili skijališta, dok nacionalni mediji tome ne pridaju značaj koji trebaju imati.

Na stvaranje hrvatske države i na njezine junake još malo pa će nas, da se našalimo, podsjećati tu i tamo neki hrvatski branitelj kojeg ćemo susresti na ulici ili trgu, s hrvatskom zastavom u ruci  ili pak u invalidskim kolicima.

Nu, najveći broj onih koji su stvorili hrvatsku državu, zajedno sa dr. Franjom Tuđmanom, počiva na grobljima širom Lijepe naše!

Ne, nije i neće biti dovoljno da im se toga dana, 15. siječnja,  odnosno Spomen dana, samo zapali svijeća, položi vijenac i kaže – „slava im“!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari