Pratite nas

Hrvatska

Udruge HOS-a podižu tužbe protiv svih medija koji u svojim tekstovima “Za dom spremni” u njihovom znaku (HOS-a) nazivaju ustaškim!

Objavljeno

na

Nedugo nakon kuknjave i javnog plača srbijanskog šefa diplomacije i prvog potpredsjednika srbijanske Vlade Ivice Dačića koji sve hrvatsko naziva ustaškim, mediji u Hrvatskoj podivljali su kao nikada do sada.

Tako je Dačić zvani (Mali Slobo) pozvao Hrvatsku vladu da ne financira Thomsonov koncert, a medije i neke udruge u Hrvatskoj da mu pomognu u njegovoj boli jer “ustaša” Marko Perković Thompson u svojoj pjesmi “Bojna Čavoglave” uzvikuje “ustaški” pozdrav legitimne postrojbe iz Domovinskog rata HOS-a, piše Cro-portal, prenosi Kamenjar.

“Nas Srbe jako boli što ste vratili svoj teritorij jer one koji su pucali na vas, ubijali vas, palili vaša mjesta, silovali vaše sestre i majke, one koji su uselili u vaše domove vi ste protjerali u “VRO Oluja” 1995. godine., a neki su u okršajima s hrvatskom vojskom i poginuli, u svome jadu ispovijeda se Ivica Dačić”.

Za sve to kako navodi nije kriva Srbija i njihova velikosrpska politika pod rukovodstvom njegovog šefa (Velikog Slobe), nisu krive četničke horde koje je Dačić slao u Hrvatsku, njemu su krive “Ustaše” iz Domovinskog rata, a sol na ranu mu stavlja “ustaša” Thompson.

Dačića nekako i razumijemo, Srpski političari su uvijek bili puni sebe, doduše uvijek su i gubili ratove da bi pred narodom za svoj neuspjeh okrivljivali drugu stranu, onu koju su napadali, dakle, tko gubi ima pravo da plače pa tako i srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić, iako on sam ne razumije da smo mi u Hrvatskoj velikosrpsko pitanje kvalitetno i zauvijek riješili u kolovozu 1995. godine.

Veliki broj medija i političara u Hrvatskoj ponio se sluganski i udovoljio je srbijanskom šefu diplomacije, pa je tako veliki povratnik u politiku Radimir Čačić izjavio kako obožava slušati Thompsona ali da njemu (Thompsonu) ipak nije mjestu u Kninu na taj veliki dan, Dan Oluje.

Ako Thompsonu koji je sudjelovao kao hrvatski branitelj u operaciji Oluja nije mjesto na proslavi toga dana nakon 22. godine, mi se pitamo tko to treba slaviti taj dan u Kninu? Čačić i njemu slični?
Ipak je narod rekao što misli o Čačiću i sličnima i s kim želi proslaviti taj veličanstveni dan, Dan pobjede.

Hrvatska televizija (HRT) kako bi u svojim najavama za proslavu Oluje u Kninu privukla što više posjetitelja u svom spotu uz najavu koncerta Prljavog Kazališta pušta kadrove Thompsonovih koncerata.
Tako su namjerno doveli u zabludu sve one koji su željeli slaviti Oluju u Kninu ili Slunju.

Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) koja je na državnim jaslama i financira se od svih nas, našim novcem tj. novcem poreznih obveznika, koja je javni medij i jedina nacionalna novinska agencija u Hrvatskoj donosi vijest kako je Thompson dva puta optužen i KAŽNJEN zbog “USTAŠKOG” povika “Za dom spremni” u pjesmi “Bojna Čavoglave” te kako je na proslavi Oluje u Slunju bilo “samo” 15 000 ljudi.

Naravno da smo provjerili i dobili potvrdu da je Marko Perković Thompson prekršajno prijavljen ali da je postupak u tijeku i kako do sada nije kažnjavan. Isto tako, policija nam je potvrdila da je na Dan Oluje u Slunju bilo preko 60 000 ljudi.

Nevjerojatno ali istinito, agencija koja se financira iz hrvatskog proračuna svjesno laže kako bi umanjila proslavu kojoj je suorganizator Ministarstvo branitelja, tj. hrvatska vlada, svjesno krši zakon o braniteljima i ruga se Deklaraciji Domovinskog rata jer pozdrav “Za dom spremni” u znaku HOS-a je priznat onoga trena kada je Hrvatski sabor donio zakon o hrvatskim braniteljima (članak 2) gdje je jasno napisano da je HOS dragovoljačka postrojba iz Domovinskog rata.

Na Milorada Pupovca i njegovu gđu. Lukić nećemo se niti osvrtati jer smo svake godine navikli na njihovo dosadno zavijanje i neprestano zvanje policije da kazne Thompsona.

Na kraju, evo i jedna vrijedna informacija, udruge HOS-a iz Domovinskog rata unajmili su tim odvjetnika i podižu tužbe protiv svih onih medija koji u svojim tekstovima “Za dom spremni” u njihovom znaku (HOS-a) nazivaju ustaškim, piše Croportal.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Održano natjecanje Viribus Unitis u vojarni “Tuškanac” (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Natjecanje pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH (OS RH) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u crossfitu pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – “Viribus unitis”, održano je u petak, 15. prosinca 2017. godine, u sportskoj dvorani vojarne “Tuškanac” u Zagrebu, priopćio je MORH

Prestižno natjecanje Viribus unitis, na latinskom “zajedničkim snagama” održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OS RH.

Na ovogodišnje treće natjecanje prijavilo se ukupno 76 pripadnica i pripadnika OS RH i MUP RH svih dobnih skupina.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji od 18 do 30 godina osvojila je kadetkinja Lucija Safundžić, pripadnica Kadetske bojne, u kategoriji od 30 do 40 godina poručnica Ana Marija Kovačić, pripadnica Počasno zaštitne bojne, a u kategoriji od 45 godina na više časnička namjesnica Darinka Kotarski, također pripadnica Počasno zaštitne bojne.

U muškoj kategoriji od 18 do 30 godina, prvo je mjesto pripalo vojniku Martinu Rončeviću, pripadniku Gardijske mehanizirane brigade, u kategoriji od 30 do 40 godina pobijedio je vojnik Hrvoje Kardum, pripadnik Gardijske mehanizirane brigade, a u kategoriji od 45 godina na više stožerni narednik Dalibor Delić, pripadnik Počasno zaštitne bojne.

U ekipnom natjecanju prvo je mjesto osvojila Počasno zaštitna bojna, drugo mjesto Gardijska mehanizirana brigada, a treće je pripalo Kadetskoj bojni.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života, podizanje borbene spremnosti, bavljenja sportskim aktivnostima, poticanje zdravog natjecateljskog duha i razvijanje osobina kao što su upornost, dosljednost, izdržljivost, motiviranost i posvećenost cilju.

Natjecanje je posvećeno sjećanju na časničkog namjesnika Antu Malića, poginulog pripadnika 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Ante Malić bio je veliki poznavatelj i štovatelj borilačkih vještina, trenirao je boks, karate i jujutsu gdje je bio nositelj crnog pojasa. Vježbe snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti neumorno je trenirao, promovirao i uvodio u Oružane snage RH.

Ante Malić je izgubio život 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije “Skok-2”.

Foto: OSRH

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zalaže se za veću uključenost države u rješavanje gorućih problema

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, rezimirajući u petak u Koprivnici ovotjedni posjet Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, pozdravila inicijativu pet župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske da zajedničkim projektima bolje iskoriste europske fondove, a kao najveći problem i ovom je prilikom istaknula odljev stanovništva, založivši se za veću uključenost države u rješavanje gorućih problema.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i župani Damir Bajs i Darko Koren održali su u Koprivnici zajedničku konferenciju za novinare.

Župan Bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica gospodarstvenicima dviju županija omogućila predstavljanje svojih potencijala šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Župan Koprivničko-križevački Darko Koren je, napomenuvši kako je svjestan ovlasti kojima predsjednica raspolaže, rekao da ne sumnja da će ona dati značajan doprinos uklanjanju svih problema koji tiše stanovnike dviju županija i šire.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je i ovom priliko negativne demografske trendove istaknula kao pitanje svih pitanja.

“Nažalost, obje županije bilježe odljev stanovništva. Ovdje moram pohvaliti gradove i općine koji rade sve što mogu kako bi se promijenilo to dramatično demografsko stanje. Međutim država mora sustavnije i odlučnije pristupiti ovome problemu. Zatvaranje pošta i raznih institucija u manjim sredinama rezultira odlaskom ljudi, a pritom se ostvaruju minimalne uštede,” rekla je.

Istaknula je kako je nužna cjelovita reforma školstva koja će zadržati mlade ljude u Hrvatskoj tako što će se nakon kvalitetnog školovanja lakše zapošljavati.

Založila se za cestovno i željezničko povezivanje manjih gradova i općina, a u tom kontekstu je pružila potporu nastavku gradnje brzih cesta do Bjelovara i Koprivnice, te modernizaciju pruge Zagreb – Koprivnica – Mađarska granica i izgradnju pruge koja će spajati Bjelovar sa Zagrebom s glavnom raskrsnicom u Svetom Ivanu Žabnom.

Podržala je inicijativu pet župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske koja je temeljena na uzoru Projekt Slavnija, da bi se bolje iskoristili europski fondovi.

“Novi indeks razvijenosti omogućit će nekim gradovima i općinama lakše povlačenje sredstava Europske unije. Međutim, od ključne je važnosti i horizontalna suradnja u provedbi zajedničkih projekata,” rekla je predsjednica republike i poručila da će i dalje pomagati gospodarstvu da nalazi nova tržišta izvan državnih granica.

“U poticanju gospodarskih aktivnosti navodim primjer Bjelovara, koji će od iduće godine biti tax free, Grad koji će se odreći komunalnih i drugih naknada u korist poduzetnika,” kazala je Grabar-Kitarović.

Zauzela se za daljnja istraživanja i iskorištavanja geotermalnih izvora koji pokazuju potencijal gospodarske iskoristivosti u obje županije.

“Ovdašnji poduzetnici i obrtnici susreću se s prevelikom birokracijom, slabom suradnjom s državnim institucijama, a kao negativnost isticali su prevelika porezna opterećenja,” rekla je predsjednica te dodala da i prevelik broj inspekcija, koje počesto djeluju represivno umjesto korektivno, ne idu u prilog razvoju gospodarstva.

Grabar-Kitarović: Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi trebao bi uvesti red, a zamke su u iznimkama

Govoreći o poljoprivredi istaknula je nisku otkupnu cijenu mlijeka te je rekla da bi Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi trebao uvesti reda na tržište.

“Međutim u njemu postoje instituti iznimaka koje bi mogle postati pravilo. Primjerice mogle bi se koristiti u vidu primjene dampinških cijena prilikom uvoza jeftinih proizvoda koji su pred istekom roka valjanosti. To ne odgovara nama potrošačima koji na taj način, umjesto kvalitetnih i zdravih domaćih proizvoda, dobivamo proizvode sumnjive kvalitete,” napomenula je Grabar-Kitarović.

Predsjednica podupire razvoj drvne industrije. “Hrvatsko drvo treba ići u hrvatski proizvod. Dakle trebamo se više usredotočiti na izvoz drvnog proizvoda, a ne drvne građe,” rekla je Grabar-Kitarović.

Nakon obraćanja novinarima, predsjednica se uputila na sastanak gospodarstvenika dviju županija s diplomatskim zborom akreditiranim u Hrvatskoj. Na njemu su prezentirane izvozne mogućnosti poslovnih subjekata s ciljem pronalaženja novih tržišta.

To je posljednji formalni sastanak u sklopu njezina ovotjednog boravka u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari