Connect with us

Pregled

Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH podržava građansku akciju ‘Branitelji protiv Beljaka’

Objavljeno

-

Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske podržava građansku akciju ‘Branitelji protiv Beljaka’. Također, Zajednica se aktivno uključila u organizaciju prosvjeda koji će se održati u Samoboru, 9. veljače ove godine.

“Poštovani,

Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH (u daljnjem tekstu: Zajednica) aktivno podržava građansku akciju ‘Branitelji protiv Beljaka’ i u tom smislu pozdravlja osude govora mržnje koji je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, Krešimir Beljak, sustavno u javnost iznosio posljednjih tjedana, posebno na račun hrvatskih branitelja i žrtava komunističkog režima.

Omalovažavanje žrtve svih onih koji su se borili za Domovinu i u toj borbi ostavili dijelove svojeg tijela ili svoje duše, a mnogi dali i svoje živote, od pradavnih je vremena najveća uvreda koja se može izreći jednom narodu. Stoga Zajednica pozdravlja sve osude koje su na račun uvreda gospodina Beljaka i njegovog poticanja građanske nesnošljivosti ovih dana izrazile bratske braniteljske udruge.

Također, Zajednica se aktivno uključila u organizaciju prosvjeda ‘STOP GOVORU MRŽNJE I MEĐUSOBNOJ NESNOŠLJIVOSTI’ koji će se održati u Samoboru, 9. veljače ove godine, na središnjem Trgu Kralja Tomislava, sa početkom u 12.00 sati.

Cilj prosvjeda je podići glas razumne Hrvatske protiv govora mržnje i međusobnih uvreda, bez obzira na politički predznak i svjetonazor onih koji ih upućuju.

Molim vas da o ovoj inicijativi izvijestite širu hrvatsku javnost”, potpisao je priopćenje Tihomir Trešćec.

Službeno prijavljen prosvjed protiv Beljaka, evo gdje i kad će se održati

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas