Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: UEFA kleknula pred austrijsko-srpskim rasistom

Objavljeno

-

UEFA i ovo odgođeno Europsko prvenstvo održava pod parolom borbe protiv rasizma, kao najviše moguće vrijednosti.

Neke reprezentacije potaknute američkim trendom, u biti antitrumpovskom histerijom, koju američki autori ne mogu sad najednom ugasiti jer bi ostali i bez gaćica, makar su ogoljeni do kostiju, kleče uoči početka utakmica.

Navijače se već godinama kažnjava zbog nacionalizma ili banalnih stvari, koje razni HHO-i, Jovanovići i slični higijeničari karikaturalno navlače na rasizam, naravno, ove na jugoistoku Europe, koji su valjda po definiciji sumnjivi.

E, kada Srbin, rođen i odgojen u Austriji, u austrijskom dresu, gol Makedoncima u službenoj utakmici EP 2020 proslavlja neviđenom mržnjom na licu i grimasama iz horor filmova, najprimitivnijim rasističkim uvredama makedonskom nogometašu albanskog podrijetla, onda ga UEFA kao Austrijanca kazni s jednom utakmicom neigranja, izravno priznajući i potvrđujući da je takvo ponašanje – sastavni dio UEFA kulturoloških i civilizacijskih standarda.

Tko je god vidio izraz lica tog idiota, nakon što je dao gol, kada bi svaki pristojan sportaš slavio i veselio se, a ne mrzio, jasno mu je da takvog tipa odmah valja trajno izbaciti iz bilo kakvog konteksta sporta i zabraniti mu pristup i kao navijaču, da ne govorimo kao natjecatelju.

Ta kreatura se zove Marko Arnautović, a izvrijeđao je mladića koji se zove Ezgjan Alioski, bez ikakvog povoda i razloga, izuzev ako pod razlogom UEFA ne uzima – teški poremećaj u odgoju ili srpski mitolološki kompleks.

Konačno, s obzirom da se u ovom slučaju Srbiji ne može formalno postaviti pitanje, doduše ne bi imalo smisla ni da može, jer stotinu i više godina teško truju svoj narod, valja se pitati o kakvom to sportskom moralu, kulturi i o kakvom antirasizmu govori Austrija i njena nogometna organizacija kada takvo stvorenje nosi njihov nacionalni grb, i vide li ti bijedni aparatčici UEFA-e kakav cirkus rade promičući borbu protiv rasizma i tolerirajući neviđenu mržnju i rasizam među nogometašima jer, kazna od jedne utakmice neigranja je ustvari dobar poticaj na šovinizam, rasizam i mržnju.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari