Connect with us

Šport

UEFA ukinula ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona

Objavljeno

-

HINA

UEFA je u srijedu odlučil ukinuti ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona što je odlučeno u listopadu prošle godine, ostavljajući lokalnim vlastima da odluče o eventualnim ograničenjima, posebice s obzirom da se približava Europsko nogometno prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održari u 12 europskih gradova.

– S obzirom da se svaki od 55 saveza članova UEFA-e na svoj način suočava s pandemijom, takvo ograničenje više nije potrebno, pojašnjava svoju odluku UEFA.

Podsjetimo, Europska nogometna federacija (UEFA) najavila je jučer da će sastanak Izvršnog odbora saveza na temu mogućih promjena u Ligi prvaka nakon 2024. godine biti održan 19. travnja.

Rasprava će započeti ovaj tjedan, ali odluka će biti donesena tek sredinom travnja, priopćili su iz krovne organizacije europskog nogometa. Radi se o najradikalnijoj reformi Lige prvaka u zadnjih dvadeset godina, sa još stotinu utakmica i sustavom nadahnutim šahom.

UEFA planira radikalno preokrenuti grupnu fazu Lige prvaka, napuštajući sadašnjih osam skupina od po četiri momčadi u korist mini-prvenstva nadahnutog “švicarskim sustavom”, koji je izmišljen tijekom šahovskog turnira u Zürichu 1889. godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari