Connect with us

Gospodarstvo

Ugovorena izgradnja trafostanice Rimac Kampus

Objavljeno

on

Tvrtka Končar – Montažni inženjering i Rimac Automobili sklopili su ugovor vrijedan 57,2 milijuna kuna za izgradnju trafostanice Rimac Kampus od 110/20 kilovolta (kV), izmještanje postojećeg 110 kV dalekovoda Rakitje – Tumbri 3 i izgradnju novog priključnog zračno kabelskog voda 110 kV po sistemu “ključ u ruke”.

Ugovor su u petak u Svetoj Nedelji potpisali direktor tvrtke Rimac Automobili Mate Rimac i član Uprave Končar – Montažnog inženjeringa Gordan Planinić, izvijestili su iz Končara.

Nova trafostanica (TS) nužna je za opskrbu električnom energijom budućeg istraživačko proizvodnog centra za razvoj i proizvodnju baterija i hiperautomobila Rimac Kampus, smještenog u Kerestincu.

S obzirom na očekivanu potrebnu snagu od oko 20 megavata (MW), priključak će se realizirati preko Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), i to naponskog nivoa 110 kV.

Buduća transformatorska stanica, smještena na lokaciji iza dvorca Kerestinec, sastojat će se od objekta u kojem će biti smještena energetska postrojenja s pripadajućom upravljačkom i ostalom opremom, dok se energetske transformatore, kao i kabelske priključke vodnih i transformatorskih polja planira smjestiti na plato transformatorske stanice.

Rok za izgradnju postrojenja je 14 mjeseci od uvođenja u posao i dostave pravomoćne građevinske dozvole, navodi se u priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari