Pratite nas

Pregled

UHBDR91.: Generalu Damiru Krstičeviću ‘Velika zlatna plaketa’ – da se ne zaboravi!

Objavljeno

na

Foto: MORH / J. Kopi

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata dodijelila je generalu Damiru Krstičeviću, potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Republike Hrvatske, tradicionalno priznanje – „Veliku zlatnu plaketu“.

Priznanje se dodjeljuje u znak zahvale za sve što je učinio u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

U hrvatski obrambeni Domovinski rat, kao što je poznato, uključio se početkom devedesetih godina. Poglavito ćemo ga, uz ostalo, pamtiti kao zapovjednika legendarne 4. gardijske brigade “Pauci“.

Sudjelovao je u Vojno-redarstvenim operacijama Maslenica, Zima 94., Ljeto 95. te Oluja 95., ali i u nekim drugima, gdje je, iako mlad, pokazao iznimne vojne vještine, znanje i hrabrost.

Nakon rata postaje zapovjednik 5. zbornog područja, odakle je upućen na jednogodišnje školovanje u američku ratnu školu kopnene vojske, koju je završio s odličnim rezultatom.

Zahvaljujući njegovu angažmanu, Ministarstvo oružanih snaga RH ostvarilo je brojne uspješne akcije. Za njega se s pravom može reći i da je – Junak Domovinskoga rata.

Žalosno je i jadno što ga je svojedobno (2000. g.) ondašnji predsjednik RH Stjepan Mesić prisilno umirovio, zbog toga što je bio jedan od supotpisnika Otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika koje su uputili hrvatskoj javnosti.

Sa ovim iznimnim priznanjem, koje će generalu Krstičeviću biti svečano uručeno u Zagrebu, hrvatski branitelji žele i nastoje da se ne zaborave oni koji su bili među prvima kad je trebalo!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Ministar Damir Krstičević primljen u Kuću slavnih US War Collegea

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera navijaju danas za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Lyliane Fournier i Paul Nicolier, majka i brat Jean-Michela Nicoliera 

Paul je, baš kao i njegova majka Lyliane koji su nakon Jeanove smrti Hrvatsku prigrlili kao svoju Domovinu, spreman za pobjedu naše momčadi za koju zdušno navijaju.

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera fotografirali su se uoči finala SP-a uz hrvatsku zastavu i tako su poslali poruku da su uz državu za koju je poginuo njihov sin i brat, Francuz kojega Hrvati i danas neizmjerno vole i poštuju

 

Slava ti ratniče dječjeg lica!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrvatski generalski zbor čestitao ‘Vatrenima’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatski generalski zbor u subotu je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na planetarnom uspjehu koji je sve u Hrvatskoj učinio ponosnima, a generali su u svojoj poruci također poželjeli da taj uspjeh bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u čestitki ističu da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u povijest najvećih hrvatskih postignuća.

“Kao što su goloruki hrvatski branitelji, naoružani samo s krunicom i htijenjem za slobodom, počeli jednu pobjedničku priču i završili je veličanstvenim pobjedama u Domovinskom ratu tako su i naši nogometaši, naši vatreni, svoju priču završili briljantnim uspjehom koji će ostati zauvijek upisan u našim srcima i sjećanju.

Mi, generali i admirali okupljeni u Hrvatskom generalskom zboru, istinski smo oduševljeni ovim nevjerojatnim pothvatom koji je sve nas i cijelu našu domovinu vratio u dane sloge i zajedništva, a koji su jedini pravi ključ za bolju budućnost i na tome smo našim vatrenima neizmjerno zahvalni”, stoji u čestitki.

Čestitali su HNS-u, stručnom stožeru, izborniku Daliću i svim reprezentativcima.

“Hrvatskom nogometnom savezu te cijelom vodstvu i stručnom stožeru reprezentacije na čelu s ‘nogometnim generalom’ Dalićem i svim herojima koji su se srčano borili na terenu predvođeni kapetanom Modrićem od srca najiskrenije čestitamo na ovom planetarnom uspjehu koji je sve nas učinio ponosnima.

Neka ovaj uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države”, poručili su iz Hrvatskog generalskog zbora.

(Hina)

 

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori