Pratite nas

Vijesti

UHBDR91 predlaže okupljanje branitelja u jednu udrugu

Objavljeno

na

[pullquote_left]’Ujedinjenje udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već bi i dalje djelovale “pod jednom kapom”.'[/pullquote_left]
Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) iznijela je prijedlog i inicijativu hrvatski braniteljima da se na razini države krene u ujedinjavanje udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, odnosno da postoji samo jedna sastavljena od svih udruga ili barem većine.

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR 91.), čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković-Jastreb legendarni zapovjednik obrane Vukovara, naglašava u priopćenju, da u Hrvatskoj navodno djeluje čak oko tisuću udruga proizašlih iz Domovinskoga rata. Upozoravaju da je tako veliki broj udruga doveo do toga da “svatko vuče na svoju stranu”, razjedinjenosti branitelja te da se nedovoljno čuje i uvažava njihov glas.

[pullquote_right]U RH navodno djeluje oko tisuću udruga. Upozoravaju da je tako veliki broj udruga doveo do toga da “svatko vuče na svoju stranu”, razjedinjenosti branitelja te da se nedovoljno čuje i uvažava njihov glas[/pullquote_right]

Drže da to najbolje iskorištavaju političari, od kojih većina uopće nije sudjelovala u ratu, pa im itekako odgovaraju povremena “prepucavanja” među braniteljima. Političari su iznimno dobro savladali “zavadi, pa vladaj”, tako da na toj uzrečici “drže” sve braniteljske udruge na margini i rade što hoće, smatraju u udruzi i ističu da bi ujedinjenjem udruga i tome trebao doći kraj. Ujedinjenje udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već bi i dalje djelovale “pod jednom kapom”, navodi se u priopćenju.

Predlažemo, navodi se u priopćenju, da se udruge iz Domovinskoga rata okupe oko novoosnovane udruge koja bi nosila ime vojskovođe i pobjednika hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana. S tom idejom, napominju, u načelu se slaže i obitelj Tuđman, ali pod uvjetom da je prihvati većina udruga koje danas djeluju diljem Hrvatske.

“Ne budimo razjedinjeni, okupimo se oko Udruge branitelja dr. Franjo Tuđman”, poručuje u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković.

politikaplus

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Vijesti

Zbog pogreške prilikom prebrojavanja u Raši se danas ponavljaju izbori

Objavljeno

na

Objavio

Od jutros u sedam sati otvoreno je biralište u Osnovnoj školi “Ivan Batelić” u Raši na Labinštini gdje se ponavljaju izbori za Hrvatski sabor zbog pogreške prilikom prebrojavanja glasova prošle nedjelje.

Birački odbor je prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 6 utvrdio da je glasovalo ukupno 187 birača, dok je u glasačkoj kutiji bilo 195 listića. Dakle, prilikom prebrojavanja glasova birački odbor je utvrdio da je glasovao manji broj birača od broja glasova u glasačkoj kutiji. Stoga je raspušten birački odbor te je imenovan novi.

Od predsjednice izbornog povjerenstva za Općinu Raša Aleksandre Marinović doznaje se kako se izbori odvijaju mirno te kako je na izvodu za biračko mjesto broj 6 u Raši upisan 501 birač, ali kako pravo glasovanja na ponovljenom glasovanju ima 488 birača.

“S obzirom na to da se izbori ponavljaju samo za liste osme izborne jedinice, na izvatku “A” prekriženo je 13 birača koji su prošle nedjelje, 5. srpnja, na ovom biračkom mjestu glasovali za kandidate nacionalnih manjina. Stoga, slijedom navedenog, na ponovljenom glasovanju pravo glasovanja ima 488 birača”, priopćeno je iz Općinskog izbornog povjerenstva Raša.

Biralište je otvoreno do 19 sati. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Plenković: Realno obećati ulazak Hrvatske u eurozonu do kraja mandata nove Vlade

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u petak u Zagrebu da su slovenskim državljanima naše obalne županije kategorizirane po njihovim kriterijima, i nalaze se u zelenoj kategoriji.

Premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Janez Janša susreli su se ranije danas u Otočcu na Krki, gdje su dogovorili još intenzivniju razmjenu informacija u borbi protiv koronavirusa.

“Što se tiče Hrvatske i Slovenije, najvažnija poruka bila je o epidemiološkoj slici u onim hrvatskim županijama koje su trenutno najzanimljivije za slovenske državljane, a to su naše obalne županije, gdje smo, po njihovim kriterijima, u zelenome”, rekao je Plenković po povratku u Zagreb, na konferenciju za novinare u Banskim dvorima o ulasku Hrvatske u europski tečajni mehanizam ERM II.

Dakle, dodao je, Slovenija je u istoj kategoriji sama kao što je stavila i Hrvatsku.

Mi radimo na tome da se zdravstveni stožeri obje države konzultiraju na tjednoj bazi, rekao je hrvatski premijer. “Da imamo što manje zapreka za prelazak granica. To je intencija i mislim da smo na dobrom putu da to i realiziramo”, naglasio je Plenković

Predsjednici Vlada Slovenije i Hrvatske, Janša i Plenković ranije danas sastanak u Otočcu na Krki ocijenili su uspješnim, na kojem je jedina tema bila epidemiološka situacija u obje države i mjere koje su za suzbijanje zaraze koronavirusom donijele obje vlade.

Slovenski premijer je rekao da ga raduju mjere koje Hrvatska poduzima na kontroli pandemije i koje je poduzela na vanjskim granicama EU-a kao i činjenica da priprema aplikaciju za praćenje zaraze, za koju Plenković kaže da će biti gotova za desetak dana.

Epidemiolozi i nadležne institucije dviju država razmjenjuju informacije i iskustva, a sada smo dogovorili još intenzivniju svakodnevnu suradnju, kazao je Janša.

Hrvatski premijer Plenković istaknuo je da je sedam obalnih županija u Hrvatskoj u zelenoj zoni, što je “poruka pouzdanja i sigurnosti svim slovenskim turistima”.

U Hrvatskoj je u petak prema podacima eVisitora boravilo 92.000 Slovenaca.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari