Connect with us

Iz Svijeta

Uhićen i drugi napadač na metro u Bruxellesu

Objavljeno

on

Uhićen je i drugi napadač na metro u Bruxellesu, javljaju tamošnji mediji. Njega su, zajedno s Halidom El-Bakrauijem, snimile nadzorne kamere. Još se čeka službena potvrda državnog tužitelja.

[ad id=”93788″]

Belgijska je policija jučer uhitila šest osoba u sklopu istrage terorističkih napada u Bruxellesu, priopćio je Ured saveznog belgijskog tužiteljstva. Odluka o podizanju optužnica protiv osumnjičenih bit će donesena danas.

Tri od šest osoba uhićene su u automobilu ispred Palače pravde u središtu grada, dvije su osobe privedene u bruxelleskoj općini Jette, a jedna u središtu grada. Sedma osoba uhićena je u petak ujutro u općini Forest. Policija je koristila specijalne interventne snage i helikoptere tijekom operacije, koja se izvodila na više mjesta u gradu. Pretresi su obavljeni i u općini Schaerbeek, gdje je policiji pomagala i vojska, ali nisu rezultirali nikakvim uhićenjem.

Flamanska televizija VRT javlja pozivajući se na izvore iz istrage da su napadači planirali napad većih razmjera od onih u utorak u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem i postaji podzemne željeznice Maelbeek i da su spremali nešto slično napadima u Parizu, 13. studenoga prošle godine. Navodno su Salah Abdeslam, Mohamed Belkaid i Amine Choukri planirali kalašnjikovima napasti ljude na ulicama Bruxellesa istodobno s atentatima u zračnoj luci i Maelbeeku.

I u Parizu je jučer uhićen militant, francuski državljanin – osumnjičen da je pripadao mreži militanata koja je planirala napade u Francuskoj, objavio je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve. Dodao je kako se radi o osobi koja je u terorističkoj organizaciji bila na visokoj razini. Nakon uhićenja pretražena je stambena zgrada u četvrti Argenteuil u sjevernom predgrađu Pariza. Neki mediji javljaju kako je uhićeni u Belgiji osuđen zbog pripadnosti džihadističkoj mreži te da je u njegovoj kući nađen eksploziv.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari